Hyséns succé – jagar skytteligatoppen: "Hoppas hjälpa laget"

Tobias Hysén, 35, förlängde kontraktet i somras. Veteranen är hetare än på mycket länge och skuggar nu Magnus Eriksson i skytteligatoppen. – Jag hoppas fortsätta hjälpa laget, säger han.

ANNONS
|

Han satt på ett utgående kontrakt men i somras valde både Blåvitt och Tobias Hysén att utnyttja den option som fanns i kontraktet. Ett beslut som klubben knappast har ångrat sedan dess.

Trots att han hunnit fylla 35 år så är Hysén bättre än på länge. Efter målet mot Malmö FF i 2–2-matchen under söndagen har han nu smällt in åtta mål i allsvenskan – endast ett mål ifrån Magnus Eriksson i skytteligatoppen.

– Det har blivit en del mål och assist från mig i år och det känns bra. Jag hoppas att jag kan fortsätta hjälpa laget, säger Hysén.

ANNONS

Känslan idag då? Dagen efter matchen mot Malmö?

– Det känns helt okej får man ändå säga. Med tanke på hur matchen blev så får vi vara nöjda med en poäng. Vi var ju ändå en man mindre i stora delar av den andra halvleken så då får vi vara nöjda med en poäng.

Ni firade nästan som att ni vunnit efteråt?

– Det kanske blir lite väl mycket. Visst, man ska visa uppskattning för fansen som gör ett jättejobb och som stöttar oss. Men det var ändå en poäng och då kan vi inte fira som att vi hade vunnit matchen.

Dahlberg gjorde en ”hyfsad” match?

– Han var jättebra. Han fick visa upp hela sitt register och både hjälpte oss kvar i matchen och såg till att vi hade ledningen ett bra tag. Men han kommer göra fler matcher som den här, han är så pass bra.

Spelschemat med matcherna mot AIK, Elfsborg, Häcken, Malmö och kommande motståndaren Djurgården målades upp som ett mardrömsschema för Blåvitt. Men på de fyra första matcherna har det blivit åtta poäng och ingen förlust.

– Det är jävligt bra. Alla matcher är tuffa i allsvenskan men de här matcherna är lite tuffare på pappret och att vi tagit så många poäng och inte förlorat är riktigt bra, säger Hysén.

ANNONS
ANNONS