Hyséns sista match slutade i förlust

Blåvitt stod upp länge och väl – men Malmö var skarpare i de avgörande lägena. Tobias Hyséns sista hemmamatch i IFK Göteborg slutade med förlust.

|

Sista hemmamatchen för säsongen IFK Göteborg. Sista hemmamatchen någonsin för Tobias Hysén. Det var förutsättningarna inför Blåvitts möte mot Europaplats-jagande Malmö FF på Gamla Ullevi.

Efter hyllningar och tifon tillägnade Blåvitts nummer sju kunde stormötet kickas igång. Det inleddes trevande, men tog sedan fart.

Och då var det Malmö som drog upp tempot och vaskade fram den första målchansen.

Erik Dahlin och Emil Salomonsson brast i kommunikationen och Sören Rieks, som för första gången sedan han lämnade Blåvitt för MFF i vintras var tillbaka på Gamla Ullevi, hann emellan med en fot. Bollen rullade mot det öppna målet, men precis innan mållinjen lyckades David Boo Wiklander kasta sig fram och rensa undan.

Erlingmark med jättechans

Det blev starten på en bättre match som stundtals bjöd på flera tuffa närkamper och fysiskt spel. Nästa chans var Blåvitts. Patrik Karlsson Lagemyr, som var pigg och aktiv i den första halvleken, sökte Giorgji Charaisjvili i djupled. Yttern var sånär att få en fot på bollen, men Dahlin-brodern i Malmös mål, Johan, fläkte sig fram och räddade.

Med halvtimmen spelad var det återigen ”Paka” som låg bakom ett anfall när han frispelade August Erlingmark i helt fritt läge. Mittfältaren fick dock för mycket fot under bollen och skottet gick högt över. Malmö svarade nästan omgående. Markus Rosenberg snurrfintade innan han la upp för Carlos Strandberg, som i bra läge dundrade bollen utanför stolpen.

Innan halvleken var över hann Giorgji Charaisjvili med att testa ett vänsterskott, även det strök stolpen. 0–0 i paus.

Malmö lyfte i andra

Den andra halvleken inleddes likt den första, med ett ställningskrig mellan lagen. Malmö förde spelet, Blåvitt satsade på att kontra.

I den 64:e minuten skulle dock dödläget brytas. Romain Gall fick tag i bollen utanför offensivt straffområde. Med ett tungt avslut dundrade amerikanen in bollen i Erik Dahlins ena kryss.

Blåvitt var nära att svara omedelbart. Patrik Karlsson Lagemyr skickade in ett hårt inlägg som blev till ett skott. Johan Dahlin lyckades med besvär tippa till hörna.

Det här var dock inte IFK Göteborgs eftermiddag. För ett par minuter senare rasslade det till i nätet bakom Erik Dahlin igen. Sören Rieks och Marcus Antonsson kombinerade, det hela avslutades med att dansken prickade in 0–2 på sitt gamla lag. Släkten är värst.

Hysén byttes in till jubel

Innan matchen var över kunde Markus Rosenberg, efter en tveksamt dömd straff från domare Martin Strömbergsson, sätta spiken i kistan när han säkert rullade in 0–3.

I den 83:e minuten jublades det ändå på Gamla Ullevis hemmaläktare när Tobias Hysén fick äntra planen. ”Tobbe” fick chansen i ett bra frisparksläge – men lyckades inte förvalta möjligheten.

Sista hemmamatchen för säsongen slutade med förlust för IFK Göteborg. Sista hemmamatchen i karriären för Tobias Hysén likaså.