Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Hysén ryter ifrån mot idrottsföräldrar: "Det är bedrövligt"

Idrottsföräldrar som inte sköter sig utan hetsar barnen. Det får Glenn Hysén att ryta till i ett debattinlägg på SVT Opinion. – Ofta är det såhär att de som gapar har misslyckats själva, säger han.

Han är själv idrottsförälder till fem barn som alla sysslat med idrott på olika nivåer. Bäst gick det för äldsta barnet, Tobias Hysén som spelat i landslaget och haft en utlandskarriär i Sunderland och Kina – samt spelat i IFK Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I ett debattinlägg på SVT Opinion ryter nu Glenn Hysén ifrån mot föräldrar som inte sköter sig när deras barn idrottar.
– Alltså det här med att föräldrar står på läktaren och skriker och gapar på tränare hur de ska spela ungarna. Skyller på domarna. Gapar och skriker. Det är bedrövligt. Hade jag varit tränare så hade jag sagt ”stick härifrån”, säger han i ett klipp och fortsätter.
– Du är inte välkommen om du tjötar på det sättet. Jag och barnen sköter detta. Du ska stötta och vara görbra på läktaren. Stå inte där och tro att du är någon världs besserwisser.

Enligt fotbollslegendaren med 68 landskamper på meritlistan handlar det om föräldrarnas eget misslyckande som unga idrottare.
– Ofta är det såhär att de som gapar har misslyckats själva. Nu ska barnen ta över och bli bättre och bättre. Det är sjukt. Kan du inte hålla käften så gå inte på matcherna, säger han.

Mest läst