Hysén om irländarna: "De krökar som fan"

Glenn Hysén i Paris. Ja, hur ska det gå? Jo, fotbollslegendaren stod för en liten blunder direkt. – Jag glömde passet, nu måste jag hämta det för att komma in på arenan, säger han till GP.

ANNONS
|

Glenn Hysén missar inte en chans att se på fotboll – framförallt inte på plats. Fotbollslegendaren är självklart i Paris och ska se premiärmötet mellan Irland och Sverige. Hysén hyllar stämningen rejält mellan fansen.

– Det är grymt för fan! Svenskar och irländare överallt! Jag har ju varit med om det förr, det är inget nytt men det är helt fantastiskt. Vi var ute en sväng igår och det var bara irländare och svenskar, det var inga problem alls.

– Irländare är ju fantastiska! De krökar som fan och håller på Irland, hatar inga andra. Det blir inga problem alls.

ANNONS

Vad tror du om läktarkampen?

– Det snackas om 70 000 irländare i Paris och bara runt 30 000 svenskar. De kommer ha ett övertag, det är en jävla skillnad.

Du ställer dig inte i klacken och styr upp?

– Haha! Det tror jag inte hade hjälpt!

Hur är stämningen annars? Många som känner igen dig fortfarande?

– Det är det som är så sjukt. Här är man i Paris och ser bara svenska tröjor överallt. Det blir många kort och det är många som känner igen mig, men jag känner igen lika många. Det finns många som åker på alla jävla mästerskap. Det var många i Kiev som jag träffat nu också.

– Man bjuds på en och annan öl också …

Tackar du ja till alla?

– Nej för fan! Det går ju inte att hålla på så. Det hade slutat jävligt dåligt.

Hur går det ikväll då?

– Jag tror att det blir jävligt tajt. Jag hoppas och tror att Sverige vinner. Men gubbarna måste ta tag i matchen direkt och inte backa hem och låta irländarna ta tag i det. Får de övertaget och stödet på läktaren … Sverige måste sätta press direkt.

ANNONS

– Men jag tror på 2-1 till Sverige!

ANNONS