"Hur kantytorna utnyttjas blir avgörande"

ANNONS
|

Hur är magkänslan inför kvällens match på Friends Arena?

– Att det här blir ett slag, en fest och en kamp utöver det vanliga. Jag har försökt tänka i olika scenarier, förutse händelseförlopp, men det känns omöjligt. Vågar dock redan nu påstå att detta blir Årets match i allsvenskan.

Att Norrköping vann i går, hur påverkar det spelarna tror du?

ANNONS

– Nästan inte alls. Alla visste och vet att det inte var resultatet i Pekings match mot HBK som skulle avgöra guldstriden. Minst kryss i kväll – och guldchansen lever, även på ett realistiskt sätt, in i sista omgången.

Det talas om ett nytt spelsätt med Mads Albaek som släpande forward, är det rätt att ändra och vad blir skillnaden?

– Med tanke på att IFK Göteborgs forwards totalt sett just nu inte är av guldkaliber och matchbilden, åtminstone inledningsvis, sannolikt handlar om ett hemmalag som vill vara bollförande, är det klokt att överbefolka mittfältet centralt. Detta är samtidigt delvis en lek med siffror. Som alla vet är både Jakob Ankersen och framför allt Sören Rieks två offensivt skickliga kantspelare som också gärna ger IFK:s ensamanfallare, vem det än blir, rejält med understöd.

Vad ser du framför dig för matchbild?

ANNONS

– Som sagt att AIK för, att det blir trångt centralt, men där hur kantytorna utnyttjas blir avgörande för matchutgången. Jag ser Johan Blomberg, Stefan Ishizaki, Haitam Aleesami, Sören Rieks och Emil Salomonsson framför mig som tänkbara matchvinnare.

Vad talar för respektive emot IFK Göteborg?

– Jörgen Lennartsson har lagt mycket kraft det sista på att flytta över pressen på AIK, att de har mer att förlora och att IFK, från sin tredjeplats, bara kan klättra i tabellen. Med tanke på att IFK har toppat allsvenskan i 21 omgångar vore såklart en tredjeplats en missräkning. IFK Göteborg är väldigt svåra att besegra och har nio raka matcher utan förlust. Den vetskapen är viktig att ta med sig in på Friends i kväll. Att AIK är obesegrat på samma arena i år är såklart något som talar emot IFK Göteborg.

Till sist, hur går det?

ANNONS

– Mycket svår fråga. IFK Göteborg har tre kryss på de fyra senaste matcherna, båda lagen vägra ge sig, så jag säger oavgjort igen. Och tre lag med guldchans i sista omgången.

ANNONS