Hoppet lever ännu för Häcken

ANNONS
|

Det var vinna eller försvinna för Häcken i mötet mot Värnamo, efter att laget förlorat första gruppspelsmötet mot Falkenberg för en vecka sedan. Men till skillnad från den matchen lyckades Hisingslaget få upp tempot i spelet

- Det var väl en stabil insats. Vi var, precis som mot Qviding i tisdags, effektivare i boxen och spelmässigt snabbare. Så det som vi inte gjorde mot Falkenberg tycker jag vi gjorde bättre i dag, säger tränaren Peter Gerhardsson nöjt efteråt.

Häcken inledde målskyttet i 17:e minuten genom Moestafa El Kabir, som i 73:e minuten hittade målet ytterligare en gång. Dessförinnan lyckades 18-årige Nasiru Mohammed peta in 2-0 tre minuter in i andra halvlek.

ANNONS

Segern innebär att Häcken nu ligger på andra plats i gruppen, efter Falkenberg som under lördagen vann mot Örebro.

Sista matchen blir mot Örebro på lördag men om det finns någon chans för Häcken att gå vidare till kvartsfinal vet de redan på onsdag, då Falkenberg och Värnamo möts.

- Av någon konstig anledning så spelar ju de andra på onsdag redan, så på lördag vet vi förutsättningarna och om vi har en chans. Det naturliga vore ju att lagen spelade samtidigt om det är en viktig cup, men det har man tydligen inte tänkt på, säger Peter Gerhardsson.

ANNONS