Historisk seger för Sverige – nu väntar världsmästarna

Sverige tog första VM-premiärsegern sedan hemma-VM 1958. Efter den starten väntar nu regerande världsmästarna Tyskland i nästa omgång.

ANNONS

För fyra år sedan blev Tyskland världsmästare efter att ha slagit Argentina i VM-finalen. De regerande mästarna fick en mardrömsstart på VM-äventyret i Ryssland när det lite överraskande blev förlust mot Mexiko.

En förlust som påverkade det svenska landslaget inför matchen mot Sydkorea.

– Det kanske var så att det blev ännu viktigare att vinna den här matchen. Tittar man utifrån och in så blir förutsättningarna så oerhört mycket bättre nu, säger Janne Andersson.

Är det extra motivation att kunna slå ut de regerande motståndare i nästa match?

– Det är dem vi möter, ja, och vi skall förbereda oss så bra som möjligt, så får vi se hur det går.

ANNONS

Två spelare som njuter lite extra över att möta just Tyskland i nästa omgång är de två Bundesliga-proffsen, Albin Ekdal och Emil Forsberg.

– Det är ett superlag med världsstjärnor på varje position. De är regerande världsmästare och är väl fortfarande favoriter till guldet. Jag tycker inte att matchen mot Mexiko ändrar några förutsättningar för oss, mer än att vi vet att de kan såras om man gör det riktigt bra. Mexiko gjorde det otroligt bra, säger Albin Ekdal och fortsätter.

– Vi måste göra en 100-procentig match för att ha minsta chans. Med den här vinsten i bagaget kommer vi att gå in med en skön känsla och ge allt vi har.

Den närmast osannolika frågan, att ni kan slå ut de regerande mästarna, hur ser du på det?

– Det låter lockande. Jäkligt kul match att möta en stornation som Tyskland. De är såklart favoriter, men vi har gjort det bra mot andra stornationer, så jag ser inte varför vi inte skulle kunna chocka dem.

Emil Forsberg lägger över pressen på Tyskland inför drabbningen.

– Hela Tyskland har kört över landslaget och de måste vinna så all press är på dem. Vi kommer gå in i den matchen med en jävla bra känsla. Det kommer bli en grym match och Tyskland har all press på sig medan vi ska göra det vi är bra på, säger han.

ANNONS

Vad säger du om ytorna tyskarna bjöd på mot Mexiko?

– Det såg väldigt mumma ut.

Gustav Svensson är även han sugen på att slå ut de regerande världsmästarna.

– Jag tycker att deras match var ganska svag mot Mexiko. Vi kommer nog få se ett helt annat Tyskland som kommer ut då, säger han.

Lagkaptenen, Andreas Granqvist då? Jo.

– Det blir lite mer press på tyskarna nu. De hade förmodligen räknat med att vinna mot Mexiko. Nu har de kniven mot strupen. De måste vinna mer eller mindre två matcher för att ta sig vidare.

– Gruppen är öppen, vi skall göra vårt bästa för att åtminstone få med oss en poäng och förhoppningsvis vinna och vara klara för nästa runda.

ANNONS