Foto: ifkgoteborg.se/Bildbyrån
Foto: ifkgoteborg.se/Bildbyrån

Historisk IFK träning – första 00-talisten med a-laget

Det var en historisk träning i Prioritet Serneke Arena idag. 16-årige Måns Saebbö blev första spelare född på 2000-talet att träna med IFK Göteborgs A-lag.

ANNONS
|

Det var en speciell träning för Måns Saebbö idag. Med sina 16 år blev han historisk som första spelare född på 2000-talet att träna med Blåvitts A-lag. Dessutom var det inför före detta förbundskapten Erik Hamrén som var på plats vid träningen.

Efter träningen fick han beröm av assisterande tränare Magnus Edlund.

– En spännande spelare som har förmågan att agera både rättvänd och felvänd på ett naturligt vis. Sedan handlar det förstås om att komma in ett högre tempo än vad han är van vid, att det ställas andra krav på utförandet och att allting går mycket snabbare, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

ANNONS

Måns Saebbö går nu sin andra termin på Aspero gymnasium och fyller till hösten 17 år. Han har varit i klubben sedan han var tolv och kan nu alltså lägga sin första a-lags träning bakom sig. Om sin första träning säger han till IFK Göteborgs hemsida:

– Inspirerande. Sedan inser man att mycket behöver förbättras. Det är mycket mer fysiskt än vad jag är van vid, tempot en helt annan sak.

ANNONS