Hassan kan debutera i derbyt: "Hur bra som helst"

Abbas Hassan kan debutera i Örgryte-tröjan med ett hett Göteborgsderby. – Det är för de här stora matcherna man spelar, säger målvakten.

ANNONS
|

Örgrytes senaste nyförvärv har ett sug efter att spela matcher. När Superettan-klubben hörde av sig blev Abbas Hassan intresserad direkt.

– Det var inte så mycket att tänka på, det kändes bara rätt, säger 31-åringen.

Han skrev på för klubben i torsdags och har bara tränat med laget i några dagar, men han trivs redan i omgivningen och har kommit in i laget.

– Ja, herregud, det tog en dag liksom. Det är ett härligt gäng jag har kommit in i.

Trivs på gräs

Efter att främst ha tränat på konstgräs i Borås så trivs han på Öisgårdens naturgräsmatta.

– Det har varit grymt faktiskt. Att vara ute på gräs så mycket, det är jag inte van vid. Det är helt underbart.

ANNONS

Är det mer din typ av underlag?

– Nej, så kan man inte säga. Vi tränade ju på gräs ibland, men nu hade jag inte varit på gräs på två månader kanske, innan jag kom hit. Det känns skönt att vara på gräs på något sätt.

Att debutera med ett derby – hur hade det varit?

– Det hade varit hur bra som helst. Derby är alltid roligt. Det är för de här stora matcherna som man spelar fotboll. Men bara vi får de tre poängen i slutändan. Vem som spelar är inte lika viktigt. Men självklart har jag kommit hit för att spela och det är det jag siktar mot, säger Hassan.

TackarElfsborg

Han kom till Elfsborg som 16-åring, och trots blott 19 allsvenska matcher på åtta säsonger i Borås-klubben så beskriver han tiden som "fantastisk".

– Det har alltid känts som hemma. I slutändan kände jag att jag måste tänka på mig själv, och Elfsborg var jättesnälla som släppte mig mitt i säsongen. De hjälpte mig verkligen. Från början kändes det konstigt för dem, men sedan förstod de: "Vi måste göra något för 'Abbe', han har varit här så länge".

Duellen mot Vaiho

Han har gjort två Superettan-matcher tidigare, för IFK Norrköping som han tillhörde mellan 2010 och 2012. Men ett Göteborgsderby har han aldrig spelat – något som Gais-keepern Tommi Vaiho har stor erfarenhet av.

ANNONS

Hassan tror inte att det har någon betydelse.

– En målvakt är en målvakt, det spelar väl ingen roll var du har spelat. I slutändan gäller det att ta bollarna och agera på rätt sätt.

Är det så enkelt?

– Det är så målvaktsspelet fungerar, tyvärr. För en utespelare räcker inte det, för han måste anpassa sig till spelsystemet och hur laget jobbar. Men som målvakt är det samma för alla.

Men det krävs väl någon sorts förståelse i kommunikationen med backlinjen också?

– Jo, kommunikationen är viktig. Men det är bara att prata mer, säger Hassan.

ANNONS