Ludwig Bergström.
Ludwig Bergström.

Han spelar för ett kontrakt i IFK Göteborg

ANNONS
|

Kontraktet är inte klart än, först ska Ludwig Bergström visa vad han går för i måndagens U21-match mot Mjällby. Men första träningen med IFK Göteborg är avklarad. När sportchefen Mats Gren ringde för några dagar sedan behövde 30-årige Bergström inte fundera länge.

– IFK Göteborg vet alla som spelat fotboll i Sverige vad det står för. Det är kanske den största fotbollsklubben i Sverige, en anrik klubb med traditioner och stort intresse. Det var ingenting att tveka om överhuvudtaget, säger Ludwig Bergström.

Förbundets regler kring vilka spelare en klubb får dispens för att ta in när transferfönstret är stängt är hårda. Spelaren måste vara kontraktslös och varit "jobbsökande" under det senaste transferfönstret. Men Ludwig Bergström viftar bort den snabbt väckta supporteroron över att han varit klubblös i vår.

ANNONS

– Det fanns en diskussion kring att jag skulle vara kvar i ÖSK men av många anledningar blev det inte så. Det fanns intresse i Norge från klubbar i både första- och andraligan men inget som kändes helt hundra. Då valde jag hellre att avvakta. När jag nu kom från ett elitlag som ÖSK är så ville jag inte gå till en klubb som inte hade samma målsättning, samma seriösa miljö. Att gå från en professionell miljö till en mindre professionell miljö var inget som lockade, förklarar målvakten.

Skriver han kontrakt med IFK Göteborg i dagarna kan man konstatera att han gjorde rätt som hade is i magen.

– Nu blir det i stället ytterligare en dimension. En storklubb.

I morgon kväll gör han premiär i IFK-tröjan, om än i U21-laget. Mot Mjällby spelar han för ett kontrakt.

– De vill väl se en stabilitet och ett engagemang. Att jag verkligen vill visa att jag kan spela på den här nivån, säger Bergström.

Hur beskriver du dig själv som målvakt?

– Jag är en pådrivare med bra inställning. Som målvakt är jag ganska allround, det är inget speciellt som sticker ut utan jag är bra på det mesta.

ANNONS