Han kan bli Boskos sista pusselbit

Bosko Orovic har öppnat för att Gais kan komma att ta in ytterligare en spelare innan truppen spikas. Nu kan GP avslöja att Emil Wahlström är ett av namnen som Grönsvart har ögonen på.
– Gais är absolut ett bra alternativ för mig, bekräftar mittbacken.

ANNONS
|

Under fredagen gjorde Gais klart med högerbacken Netinho, senast i IFK Värnamo – en värvning som tidigare kommunicerats sannolikt skulle bli Grönsvarts sista pusselbit i truppbygget.

Men i samband med presentationen gläntade tränare Bosko Orovic på dörren för att det, trots allt, kan komma ytterligare en ny spelare till laget innan säsongen kickar igång på allvar.

LÄS MER:Gais värvar brasiliansk försvarare

– Just nu sitter vi still och så får vi se om två, tre veckor vad som händer. Vi har jobbat på vissa spelare och så får vi se om det över huvud taget finns någon ekonomi för det, sa han till GP.

ANNONS

Fick lämna Häcken efter 16 år

Nu kan GP avslöja att det är ytterligare en försvarsspelare som klubben vill ha in – och att ett av namnen som Gais har ögonen på är förre Häcken-spelaren Emil Wahlström. Under förutsättning att Grönsvart får fram mer pengar är mittbacken en av spelarna som står högst upp på önskelistan.

LÄS MER:Skadekaos i Gais inför träningsmatchen

31-åringen fick i höstas beskedet att han efter 16 säsonger och 312 A-lagsmatcher för Hisingsklubben inte skulle få något förlängt kontrakt.

– Det är ingen kanonkänsla. Jag har varit här så länge. Jag har något att erbjuda som klubben inte kan värva in. Men Sonny (Karlsson) ser det inte så, han värvar in mittbackar istället. Det känns tråkigt och lite orättvist, sa Wahlström till GP då.

LÄS MER:Gais-talangerna som knackar på dörren till A-laget

Sedan kontraktet löpte ut har Wahlström varit klubblös.

– Jag har scoutat marknaden och kollat runt och jag försöker hitta något som passar mig och min familj bra, det är väl så läget ligger för tillfället, säger Wahlström när GP når honom.

Bekräftar Gais intresse

Han fortsätter:

– Det har funnits en del intresse utomlands, det har varit någon skotsk klubb, någon isländsk klubb och en litauisk klubb, bland annat, som har hört sig lite för via olika agenter och sådär, men det är inget som har känts särskilt intressant.

ANNONS

Han är dock öppen med att en utlandsflytt lockar – om rätt bud kommer. Samtidigt stänger han inte dörren för att stanna kvar i svensk fotboll.

– Min sambo är gravid så det är också en viktig parameter som spelar in. Jag kan inte bara åka iväg någonstans själv och spela fotboll. Det ska vara väldigt bra ekonomiskt eller en helhet som känns väldigt bra för mig och min familj, om det ska bli så, säger Wahlström som bekräftar att Gais är en av klubbarna som har hört sig för.

– Jag vet om Gais intresse. Det är ett bra alternativ för mig, inte minst med tanke på min livssituation. Gais är en sovande jätte. Som många andra klubbar har de brottats med ekonomiska och sportsliga motgångar, men Bosko (Orovic) och gänget verkar ändå ha en bra plan för hur de vill ta klubben framåt, även om man naturligtvis får ha respekt för hur deras situation är.

När vill du senast ha något klart?

– Helst någon gång den närmaste veckan eller veckorna. Jag vill inte vänta för länge. Det är viktigt för mig att komma till en klubb där jag kan vara med och bidra, och då är det inte bra om det dröjer för länge innan man får något klart.

ANNONS
ANNONS