Hans Gren - under sin tid i Malmö.
Hans Gren - under sin tid i Malmö.

Han blir ny säkerhetschef i Häcken

BK Häcken har värvat nytt. Den 1 juni blir polismannen Hans Gren ny säkerhetschef i klubben.

ANNONS
|

Som sådan kommer han direkt in i slutspurten av förberedelserna inför Gothia cup, världens största fotbollsturnering för ungdomar.

- Med ett omvärldsperspektiv är förstås säkerhetsarbetet kring en sådan stor och internationellt turnering väldigt viktigt, betonar han.

Risk för attentat

Som ansvarig för säkerheten kommer Gren att dela sin tid mellan Gothia cup och BK Häcken. På frågan om vilka hot fotbollen står inför, säger han:

- Precis som hos alla andra publika arrangörer finns alltid en hotbild i form av risk för attentat, något som alltid varit svårt att skydda sig mot, säger han och fortsätter:

- Tillkommer gör ordningsstörande i samband med match – och inte minst olika former av hot och våld inom fotbollen, något som dessvärre tycks bli allt vanliga vanligare. Utöver det kommer mitt uppdrag till stor del att handla om samverkan och samarbete med olika myndigheter och organisationer, säger han.

ANNONS

Tränat flera klubbar

Den fotbollsintresserade vet att Hans Gren även varit tränare i många år.

Gais, Malmö FF, Öster, Öis, IFK Göteborg, och Brage är några av de klubbar där han har drillat spelare. I dag ansvarar Hans Gren för spelarutveckling och scouting inom Örgryte IS – ett jobb han fortsätter med trots heltidstjänsten i Häcken.

- Jag har förstås klartecken från båda håll – mitt jobb i Häcken handlar enbart om säkerhet, betonar han.

Testa nytt

Hans Gren har varit polis i många år – om vad som får hon att lämna myndigheten en andra gång, säger han.

- Jag är nyfiken – och fyller det 60 i höst. Det ska helt enkelt bli spännande att prova något nytt, säger Hans Gren.

ANNONS