Han är IFK Göteborgs nye klubbdirektör

GP kunde i förmiddags avslöja att Mats Palmgren lämnar sitt och ersätts av Max Markusson. Något som bekräftades under onsdagens presskonferens på Kamratgården.
– Det känns fantastiskt, jätteinspirerande och superroligt, säger Max Markusson.

ANNONS
|

IFK Göteborg har i olika omgångar sedan december 2015 sökt en klubbdirektör som ersättare till Martin Kurzwelly, som då fick lämna uppdraget efter tre år på posten.

Under en period dubblade sportchefen Mats Gren på positionen.

Sedan juli 2017 har Mats Palmgren varit tillförordnad klubbdirektör.

Efter mindre än ett år i den rollen har IFK Göteborg nu klart med en permanent lösning, som presenteras på en presskonferens i eftermiddag.

Mats Palmgren var en av de sökande till tjänsten, som istället går till Göteborg & Co:s evenemangschef Max Markusson. Något som GP kunde avslöja under förmiddagen.

Mats Palmgren lämnar nu IFK Göteborg helt.

ANNONS

LÄS MER: Ingen konflikt bakom Palmgrens avsked

– Det är med stor glädje som vi kan presentera max Markusson som ny klubbdirektör i IFK Göteborg, säger mats Engström under presskonferensen.

Markusson, som tidigare bland annat har suttit i BK Häckens styrelse och jobbat med handbolls-EM och ridsports-EM, har sagt upp sig från tjänst på Göteborg & Co efter sju år som evenemangsansvarig.

"Jag vill bidra med tydlighet"

Han slutar sin tjänst i juni.

– Vi räknar med att Max ska påbörja sin anställning i början på juni, säger Engström.

Under presskonferensen berättade Max Markusson att det är för tidigt att gå in på några specifika sätt som han vill förbättra föreningen.

– Jag har ju en egen målsättning att skapa så bra förutsättningar att ta sig framåt. Men några specifika mål får vi diskutera med styrelsen framöver, säger han och fortsätter:

– Jag vill bidra med tydlighet, målinriktat arbete och sen hur vi formulerar det får vi avgöra sen, säger Max Markusson.

ANNONS