Smajl Suljevic och Imad Khalili
Smajl Suljevic och Imad Khalili Bild: BILDBYRÅN

Hammarby anmäler Dalkurd-spelare för misshandel

Dalkurds Smajl Suljevic ska ha skallat Hammarbys Imad Khalili blodig på en parkeringsplats efter måndagens allsvenska möte mellan klubbarna. Nu har Hammarby valt att anmäla mittfältaren.

ANNONS
|

De båda spelarna stötte på varandra på parkeringsplatsen utanför Gavlevallen. Det hade varit en grinig match och när man möttes efteråt ska Dalkurds Smajl Suljjevic skallat Hammarbys Imad Khalili blodig.

– Vi gick lite mot varandra, men så kan det kanske bli fast att det inte händer något utan att det lugnar ner sig och man går därifrån, men inte här. Det var full fart. Han skallade mig rakt på näsan. Det blödde som fan och jag fick ett jack, säger Khalili till TT.

Händelserna har lett till att Stockholmsklubben valt att göra en polisanmälan.

– Vi har en anmälan gällande misshandel utanför Gavlevallen, som upprättades måndag 21.25, säger Mikael Hedström, presstalesperson i region Mitt, till TT.

ANNONS

Inledande förhör har hållits med målsäganden, den misstänkte och flera vittnen.

Dalkurd inleder utredning

På sitt Instagramkonto har Dalkurds mittfältare gått ut och bett om ursäkt.

”Jag vill be om ursäkt för det som hände i går efter matchen. Jag ber om ursäkt till Imad Khalili och hans familj, till min familj, Dalkurdfamiljen, Hammarby och alla som blev påverkade av det som hände", skriver Smajl Suljevic.

Även Dalkurd har gått ut med ett officiellt utlåtande efter händelserna utanför Gavlevallen. Bland annat inleder man utredning i ärendet.

”Vi vill understryka att Dalkurd inte på något sätt står bakom det som har inträffat och det är inte förenligt med de värdegrunder och den anda som vår förening är byggd på. Föreningen har inlett en grundlig utredning över det inträffade. Dalkurd FF och spelaren i fråga, som är djupt ångerfull över det inträffade, vill be Hammarby IF, dess spelare och supportrar, sina lagkamrater och Dalkurds supportrar om ursäkt och han förstår att hans handlingar kan komma att leda till konsekvenser”, skriver klubben på sin hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS