Hammar: "Det blir en extra tändvätska"

ANNONS
|

Det har inte varit några muntra toner på Gamla Ullevi när de båda Superettan-lagen från Göteborg spelat. Något som lett till att måndagens Originalderby blivit en sexpoängmatch där två formsvaga lag vill bryta sin negativa trend.

– Det är klart att inget av lagen ligger i toppen, så på det sättet blir det ju en viktig match eftersom bägge lagen blickar uppåt. Men derby är alltid viktiga, så man kan nog inte säga att detta skulle vara ett extra viktigt derby av just den anledningen, säger Öis-kapten Johan

Hammar och fortsätter:

– Vi började ändå en vändning mot Dalkurd senast, vi står upp och trycker mot en kvittering i slutet. Vi har lite mer glädje och tro på oss själva.

ANNONS

Även om han inte tycker att ett derby kan bli mer viktigt utifrån tabelläget, så erkänner dock Johan Hammar att ett möte mot ärkerivalerna Gais innebär en välkommen tändning.

– Det är klart att storpublik och rivaliteten gör att det blir en extra tändvätska.

Hur är dina känslor mot Gais?

– Det är mer en känsla till Öis än det är hat mot Gais kan man säga. Det är klart att man känner spelare i Gais, men det är såklart en extra puls att spela mot dem.

Vilka är deras svagheter?

Jag skulle säga att de är väldigt ojämna under en hel match. De har liksom höga toppar och djupa dalar.

Vilka är deras styrkor?

De är ett individuellt skickligt lag och har många skickliga spelare i deras lag.

Vem är deras bästa spelare?

Oj, svårt att säga. Jag vill hellre fokusera på mitt lag, men keepern (Damir Mehic) har varit bra mot oss så jag får väl säga honom.

Vad gör er till ett bättre lag än Gais?

Vi har en skön sammanhållning i gruppen och vi har fått en tro på oss själva som kommer göra att vi vinner matchen.

Favoritlåt med Håkan Hellström (Ur-gaisare som gjort inmarschlåten "Gårdakvarnar och skit")?

Haha...jag lyssnar inte mycket på Håkan. Jag lyssnar på mycket musik men inte på honom, så jag har faktiskt inte någon favoritlåt med honom.

ANNONS