Edin Hamidovic.
Edin Hamidovic. Bild: Janne Nilson / Pic-Agency

Hamidovic räddade Gais-poäng mot Brage

Edin Hamidovics fötter må smärta, men de kan fortfarande göra mål. I fredagens möte med Brage fixade högerfoten en poäng.
– Vi steppade upp mycket jämfört med senast, säger tränaren Bosko Orovic.

|

Efter tunga 0–2 mot serieledande Falkenberg senast hoppades Gais studsa tillbaka mot Brage under fredagskvällen.

De lyckades. Mötet på Domnarvsvallen slutade 1–1.

Frågan är dock om Gais var så nöjt med det?

Grönsvart var det klart bättre laget i den första halvleken och skapade mängder av chanser, ofta med Jonas Lindberg som regissör.

Niclas Andersén hade ett fint nickläge, Edin Hamidovic både skott och skarvningar. Inget hittade dock nätet.

I matchminut 27 tog istället Brage, obesegrat efter tre omgångar, ledningen.

Mihlali Mayambela fick en djupledsboll, löpte vid sidan om Niclas Andersén och rullade bollen förbi en utrusande Damir Mehic.

En kalldusch för de grönsvarta.

Innan halvleken var över gjorde Gais två byten. Allan Mohideen klev av först, skadad, Andreas Östling sedan. Erik Westermark och Dusan Djuric ersatte.

Det ska sägas att Mayambela mycket väl även kunde ha gjort 2–0. Djurgårdslånet hade ett skott i ribban.

"Skapade tillräckligt för att vinna"

I den andra halvleken, nästan omgående, lyckades Gais hitta en kvittering. Matchklockan stod på 48 när Jonas Lindberg snodde bollen från en Brage-försvarare och frispelade Edin Hamidovic. Anfallaren, som har brottats med fotproblem under den senaste tiden, avslutade lugnt och säkert förbi Peter Rosendal. Det var 1–1.

Gais pressade på efter det och var det lag som låg närmast segermål.

En av de vassaste chanserna kom när Carl Nyström språngnickade Dusan Djuric fina frispark. Avslutet dock utanför.

Mötet slutade 1–1. Gais kliver därmed upp på sju inspelade poäng efter fyra omgångar.

– Vi steppade upp mycket jämfört med senast och skapade tillräckligt för att vinna, men sedan handlar det om att göra mål också, säger Bosko Orovic.

Han tillägger:

– Vi kom hit och mötte ett Brage som är bra och som gjorde det svårt för oss. Jag hade gärna vunnit så som matchen såg ut, men på förhand hade jag varit nöjd med en poäng.

Grönsvarts nästa match är mot Gefle på Gamla Ullevi om en vecka.

Så startade Gais (3-5-2): Mehic - Olsson, Nyström, Andersén - Mohideen, Barny, Bergholtz, Östling, Wede - Lindberg, Hamidovic.