Hamidovic hjälte i Gais premiärseger

Gais vände underläge 0-1 till seger efter att Edin Hamidovic avgjort från straffpunkten med kvarten kvar att spela. Gais fick därmed en drömstart på säsongen.

|

Gais öppnade premiären mot Jönköpings Södra piggt. Efter fem minuter undvek Junes Barny offside ute på vänsterkanten och skickade in ett fint inlägg till Erik Jonasson Westermark. Avslutet gick dock utanför, men bara minuten senare skulle Gais skapa nästa läge. Edin Hamidovic fick fritt skottläge, men Frank Pettersson i gästernas kasse tippade bollen till hörna.

Gais hade det mesta av bollinnehavet, men J-Södra försvarade sig, efter den darriga starten, på ett bra sätt och det var också Jönköpings Södra som skulle ta ledningen. Tommy Thelin hittade in med en smart passning till nyförvärvet från Brann, Jakob Orlov, som kunde placera in bollen strax innanför Damir Mehic vänstra stolpe.

Gais såg ut att få gå till pausvila i underläge, men i den första halvlekens sista minut jobba Edin Hamidovic fram en frispark i ett kalasläge. Den förvaltade Jonas Lindberg på bästa sätt. Lindberg knorrade bollen runt muren upp i krysset och därmed var det oavgjort efter 45 minuter.

Nyförvärvet med ledningsmålet

Tio minuter in på den andra halvleken fick Gais ett jätteläge att ta ledningen. Edin Hamidovic höll sig framme på en retur och nickade bollen mot mål, men Pettersson svarade för en fin ledning. Hamidovic skulle dock få sin revansch.

Jönköpings Södra var inte ofarliga utan hade ett bra läge att ta ledningen när Daryl Smylie fick ett bra läge, men Damir Mehic i Gaismålet tippade bollen till hörna.

I den 78:e minuten fick fälldes Junes Barny i straffområdet och domare Robert Daradic tvekade aldrig utan pekade på straffpunkten. Tvekade gjorde inte heller Edin Hamidovic som säkert skickade bollen i nät och gav sitt Gais ledningen.

J-Södra var aldrig riktigt nära att hitta en kvittering och Gais kunde därmed vinna med 2-1 och få bästa tänkbara start på säsognen.