Häckens flopp – föll klart mot Halmstads BK

En skräll utspelade sig på Örjans Vall under onsdagskvällen.
Halmstads BK besegrade Häcken med 3–0. Efter matchen sågade Amor Layouni sitt lags insats.
– Det är alldeles för dåligt, säger han i Discovery+.

|

I den nionde omgången i allsvenskan ställdes BK Häcken mot Halmstads BK på Örjans Vall, inför 4 210 åskådare. Då jagade Hisingslaget poäng för att klättra ännu högre i tabelltoppen – men det blev långt ifrån så.

Matchen slutade i en tung förlust, där Halmstad gjorde tre mål och Häcken noll.

Redan när startelvorna släpptes var det säkert några som höjde på ögonbrynen. I alla fall när det gällde Häckenelvan – för tränaren ”Paco” Johansen valde att kasta om. Mikkel Rygaard, Even Hovland och Adam Lundkvist som tidigare varit givna från start bänkades. I stället fick Pontus Dahbo, Johan Hammar och Jacob Barrett Laursen chans direkt från start.

Mardrömshalvlek

Inledningen på matchen var ingen sprakande historia. Häcken hade mest boll, men det saknades klara målchanser från båda lagen.

Fram tills efter 20 minuter.

För då började Halmstads BK komma in mer i matchen. Och i den 22:e minuten kom målet. Gabriel Wallentin fick tag i bollen i straffområdet felvänd, vände om och gjorde 1–0 till sitt lag.

När 1–1 låg i luften blev det i stället 2–0.

Det genom Naeem Mohammed, som bara några minuter innan paus tog en lång löpning där Johan Hammar var några steg bakom hela vägen. Anfallaren kunde enkelt utöka Halmstads ledning.

Självkritiskt i Häcken: ”För dåligt”

När Amor Layouni intervjuades i Discovery+ i halvtid var han besviken över Häckens insats.

– Vi är för dåliga. Vi kladdar på bollen för mycket i stället för att få fart i bollen och vända spelet snabbare. Då hinner de flytta över och göra det väldigt svårt för oss, säger ytterspelaren och tar ny sats:

– Vi vet att de är vassa på sina kontringar, även ger vi dem några, det är alldeles för dåligt.

”Paco” valde att agera inför andra halvlek. Trion Mikkel Rygaard, Adam Lundkvist och Valgeir Fridriksson byttes in i spelet. Romeo Amane, Jacob Barrett Laursen och Ali Youssef klev av, och samtidigt flyttades Julius Lindberg högre upp i banan.

Det fick inte effekt. I stället startade andra halvlek med en riktig kalldusch.

I den första minuten gjorde Villiam Granath 3–0 till Halmstads BK – och satte Häcken i en ännu brantare uppförsbacke.

Fullbordat fiasko

Känslan var länge att ett reduceringsmål var nära för Häcken. Trots att det gulsvarta laget hade mest boll och flest chanser misslyckades de med uppgiften.

Matchen slutade 3–0 till Halmstads BK, och därmed fullbordade Häcken ett fiasko på bortaplan under onsdagskvällen.

Det återstår att se om Hisingslaget är i bättre slag på måndag, då serieledaren Malmö FF väntar på hemmaplan.

Så startade Häcken mot Halmstad (4–3–3):

Andreas Linde – Julius Lindberg, Johan Hammar, Marius Lode, Jacob Barrett Laursen (46’ Jacob Barrett Laursen) – Pontus Dahbo, Simon Gustafson, Romeo Amane (46’ Mikkel Rygaard) – Amor Layouni, Srdjan Hrstic (66’ Edward Chilufya), Ali Youssef (46’ Valgeir Fridriksson).