Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Här tangerar Hysén Torbjörn Nilssons rekord

När Tobias Hysén gjorde 3-0 mot Sirius var det hans 88:e allsvenska mål för IFK Göteborg. I och med det tangerade han Torbjörn Nilssons notering. – Det är en jätteära, säger han.

IFK Göteborg gick fram som en ångvält i mitten av andra halvleken hemma mot Sirius. Chanserna avlöste varandra – och efter dryga timmen kom ett mål Tobias Hysén längtat efter länge. Med skallen stötte han in 3-0 via stolpen, ett mål som betyder att han nu är uppe på samma notering för IFK Göteborg i allsvenskan som Torbjörn Nilsson – 88 mål. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det får inte bli fokus på det efter en sådan här match, men det är klart att det är kul, säger Tobias Hysén efteråt. 

– Att vara i närheten av en spelare som har gjort så mycket för föreningen och är så pass älskad och dyrkad är en jätteära. Sedan ska jag försöka gå förbi honom innan året är slut.

"Gjort offantligt mycket för klubben"

GP pratade med Torbjörn Nilsson, som såg matchen från läktarplats med kryckor, kort efter målet. 

– Skoj, men han får gärna stanna där, säger han. 

Senare utvecklade Blåvitts assisterande tränare sina tankar om Hysén och hans roll i klubbens historia. 

– Han har gjort offantligt mycket för klubben. Han ska vara bland de som kallas hjältar. Det finns någon rangordning men var han ska ligga där vet jag inte. Det beror på hur man prioriterar, men han ska finnas där. Tobias har spelat här länge och ska kommas ihåg i framtiden, säger han. 

Men det var ingenting Hysén brydde sig om särskilt. Han var bara millimeter från att även slå Nilssons rekord med drygt tio minuter kvar men avslutet tog stenhårt i ribban.

 

Läs mer om IFK Göteborg
Mest läst