Här hedrar stjärnorna terrorns offer

Terrordådet i Barcelona i torsdags skakade om hela världen. När den inhemska fotbollsligan sparkas igång i helgen bär matcherna sorgens tecken. En tyst minut hålls på alla arenor och FC Barcelona spelar i speciellt framtagna tröjor i en match som omges av ett enormt säkerhetspådrag.

ANNONS
|

Det var på torsdagseftermiddagen som en skåpbil körde in i folkmassorna på paradgatan La Rambla i centrala Barcelona. 14 personer dog och över 100 skadades. På natten mot fredagen skedde ytterligare en attack i Cambrils som ligger söder om Barcelona där fyra sköts till döds och en person sprang från platsen beväpnad med knivar och attackerade folk på strandpromenaden.

Terrordådet har skakat om hela världen och Spaniens idrottsstjärnor är inget undantag. FC Barelonas Lionel Messi, Real Madrids Crisiano Ronaldo och tennisstjärnan Rafael Nadal är bara några av dem som uttyckt sorg i sociala medier efteråt.

LÄS OCKSÅ:Terroroffren hedras under premiäromgången

ANNONS

I helgen spelas premiäromgången i den inhemska fotbollsligan. Leganés vann över Alaves med 1-0 i den allra första matchen i fredags kväll och i går spelade bland annat Barcelonalaget Espanyol 1-1 borta mot Sevilla. Alla matcher i La Ligas första omgång föregås av en tyst minut och alla lag har valt att spela med sorgband på armarna.

På söndagskvällen spelar fjolårstvåan FC Barcelona hemma mot Real Betis på Camp Nou och matchenomges av ett massivt säkerhetspådrag. Betydligt fler poliser än vanligt rör sig runt den enorma arenan med plats för 99 000 åskådare, och publiken visiteras striktare.

LÄS OCKSÅ:Massivt pådrag i Barcas premiär efter terrorn

Matchen på Camp Nou inleddes med att båda lagen poserade för en bild framför en skylt med hashtagen #TotsSomBarcelona (Vi är alla Barcelona) och sedan ställde sig vid mittcirkeln för en tyst minut.

Hemmalaget spelar också kvällens match med speciellt framtagna tröjor där spelarnas efternamn är utbytta mot "Barcelona".

ANNONS