Här är fotbollsstjärnornas lyxbilar

Londonbaserade Carspring har genomfört en studie på 250 av världens bästa fotbollsspelares bilval och kommit fram till flera spännande slutsatser. Visste du till exempel att offensiva spelare hellre kör sportbil eller att Jesus Navas bara behöver elva minuters speltid för att tjäna ihop till sin bil?

ANNONS
|

Studien har tittat närmare på 256 spelare på högsta nivå i Europa och hur deras bilval ser ut. Den undersöker också hur många minuters speltid spelarna behöver för att betala av sina bilar, detta med hjälp av antalet matcher och lönen. Flera intressanta aspekter syns i listan.

Manchester Citys Jesus Navas behöver minst speltid för att betala av sin bil av samtliga spelare på listan. Efter elva minuters spel med City i Premier League har han tjänat ihop till sin Nissan Micra. Ingen annan av spelarna i studien får ihop till sin bil på lika kort tid.

Chelseas John Terry fick ett värdigt avslut på sin långa karriär i London-klubben den här våren. Även om han inte spelade mycket fick han fira ännu ett ligaguld och hyllades stort i sin avskedsmatch. Något han kan glädja sig åt, när han nu inte längre kommer tillhöra Chelseas trupp i framtiden, är hans bil.

ANNONS

Veteranens kör runt i en Ferrari 275 GTB som värderas till nätta 23 miljoner kronor. Med den dyrgripen kör han Fotbollseuropas dyraste bil. Engelsmannen är också den enda på listan vars transfervärde är lägre än värdet på bilen han kör.

Llorente kör billigt

I andra änden av bilspektrat hittar vi Swansea hårfagre anfallare Fernando Llorente. Basken, som noterades för 15 mål i årets Premier League, tar sig fram på vägarna i en Fiat Punto, en bil som går att köpa för 175 000 kronor.

Den snabbaste bilen har föga förvånande Cristiano Ronaldo. Med en exklusiv Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse toppar portugisen den listan. Han delar fäblessen för sportbilar med sina kollegor långt fram i planen. En klar majoritet av spelarna som äger en sportbil spelar antingen som mittfältare eller anfallare, visar Carsprings studie.

För att se listan i sin helhet, läs här.

ANNONS