Här är fotbollens 11 största transferfynd

ANNONS
|

Övergångssummorna i fotbollens värld är galna och i sommarens transferfönster lär det göras flera gigantiska affärer. Men om även om du håller på ett lag som inte backas upp av en stenrik shejk, eller av stormrika kineser, finns chansen att knyta till sig högklassiga spelare.

En av Sveriges bästa spelare genom tiderna, Henrik Larsson, är ett bra exempel på vad en smart affär kan göra för en klubb.

Läs även:Transfermissarna klubbarna aldrig glömmer

Celtic betalade bara 650 000 pund, drygt sju miljoner svenska kronor, för skåningen när han hämtadesfrån Feyenoord 1997. Då hade lokalkonkurrenten Rangers vunnit ligan nio säsonger i rad, men med Larsson i laget vände lyckan.

ANNONS

Svensken stannade i klubben fram till 2004, när han skrev på för Barcelona. Under tiden i Skottland hann Larsson bli Celtics tredje bäste målskytt genom tiderna (med 242 fullträffar)och hjälpte klubben till flera titlar.

Läs även:22 otroliga draftfynd – Henrik Lundqvist ett av de största

Trots Larssons enorma succé i Glasgow finns det ännu större transferfynd. Ettan på listan i bildspelet högst upp i artikeln har en otrolig meritlista och Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson har kallat honom för århundradets fynd.

ANNONS