Här är 11 av tidernas bästa gratisvärvningar

ANNONS
|

Baggios facit i Milan var visserligen inte skrämmande bra. Totalt hade han gjort 19 mål på 67 matcher, och när Capello tog över sommaren 1997 gjorde han bedömningen att landslagsanfallaren hade passerat zenit.

Det fanns helt enkelt ingen plats för "Il divino codino"(den gudomliga hästsvansen) i Capellos Milan. Baggio såg ut att hamna i Parma, men dåvarande tränaren Carlo Ancelotti ansåg att anfallaren inte passade in i hans spelsystem. Ett beslut tränaren senare sagt att han ångrar.

LÄS OCKSÅ:Han hyllas som tidernas största transferfynd

I stället blev Bologna hans nya hem. Där blev det succé. Baggio gjorde 22 mål och sex assist i Serie A, vilket hjälpte nedflyttningskandidaten till en överraskandeåttondeplats.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:35 stjärnor som kan gå som Bosman 2017

Baggio kom med iItaliens VM-trupp1998. I sitt tredje världsmästerskaplyckades Baggio göra fyra poäng (två mål och två assist), innan Frankrike blev för svårt i kvartsfinalen. Ett klart godkänt facit av en spelare på "dekis".

Succén i Serie A och VM gjorde att han nominerades till Ballon d'Or och gav ett kontrakt med Inter – innan han avslutade med flera fina säsonger i Brescia (44 mål på 95 ligamatcher).

I bildspelet högst upp i artikeln finns elva av fotbollsvärldens bästa gratisvärvningar.

ANNONS