Här är övergångsfönstrets största värvningar

Neymar blev överlägset dyrast någonsin och Alexandre Lacazette blev den största investeringen i Arsenals historia, GP har listat de största värvningarna under övergångsfönstret – som stänger i flera europeiska länder på torsdagen.

ANNONS
|

Torsdagen innebar sista dagen för merparten av de europeiska klubbarna att kunna värva spelare denna sommar. Och aktiviteten har varit stor. Tottenham har gjort klar med den argentiske U20-landslagsmannen Juan Foyth från Estudiantes. Ligakonkurrenten Swansea stod för en av sommarens mest överraskande värvningar när man under torsdagen lånade in det portugisiska superlöftet Renato Sanches från Bayern München.

Ett av de hetaste ryktena inför transferfönstrets sista dag rörde Alex Oxlade-Chamberlain och en flytt från Arsenal till Liverpool. Och mycket riktigt blev det också av och den engelska landslagsspelaren flyttar från London till Mersyeside.

En ännu större övergång som kan bli verklighet är chilenaren Alexis Sanchez flytt från Arsenal till Manchester City. Sportbladet avslöjade under torsdagen att 28-åringen varit på en läkarundersökning i Manchesters lokaler.

ANNONS

Ur svensk synvinkel sticker Leeds värvning av Malmös Pawel Cibicki, för cirka 20 miljoner kronor, ut. Dessutom blev Isaac Kiese Thelins flytt till Anderlecht från franska Bordeux permanent under torsdagen.

Tidernas dyraste

Övergångsfönstret är på väg att stänga för den här gången,storklubbarnahar rustat upp inför att vinna sina respektive ligoroch flera stora namn har fått en ny hemadress.

Paris Saint Germain bjöd på tidernas dyraste övergång när man knöt till sig Neymar från Barcelona för över två miljarder kronor. En värvning som möttes av både ris och ros utav fotbollsvärlden.

– Jag vill inte köpa spelare för 150 eller 200 miljoner euro. Jag vill inte hänga med i den galenskapen. Det är något vi vägrar att göra, sa bland annatBayern Münchens klubbpresident Uli Hoeness.

Något som inte Manchester Uniteds tränare José Mourinho höll med om:

– När vi betalade mycket för Paul (Pogba, dyrast innan Neymar) sade jag att det inte var dyrt. Dyrt är det när man betalar en viss nivå utan att få en viss kvalitet. 200 miljoner pund för Neymar är inte dyrttycker jag, sa han enligt Independent.

LÄS MER: "Neymars miljardflytt delar fotbollsvärlden"

City slog dubbelt rekord

Manchester City slog nytt transferrekord, två gånger om, när man stärkte upp sin backlinje ordentligt. Först tog man in högerbacken Kyle Walker från Tottenham för en summa som gjorde honom till den dyraste backen någonsin.

ANNONS

En titel han dock bara fick behålla i två veckor, detta då City även knöt till sig den franske Benjamin Mendy från Ligue 1 och Monaco.

– Vi är alla nöjda över att ha honom (Mendy) här i Manchester City. Jag är säker på att han kommer bli ett fantastiskt tillskott till laget, sa tränaren Pep Guardiola till Manchester Evening News.

ANNONS