Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Häckens nya mittback: "En liten best - en fajter"

BK Häcken värvar mittbacken Juhani Ojala, 27, från SJK från Seinäjoki i högsta finska ligan. – En liten best. Det känns jättebra, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Ojala har spelat 17 A-landskamper för Finland, tillhört Young Boys i Schweiz och Terek Grozny i ryska ligan. Sedan en tid är han tillbaka i Finland. Kontraktet skrivs på tre år där Ojala i första hand konkurrerar om en mittbacksplats med Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Jasmin Sudic och David Engström.

GP kunde tidigare på fredagen avslöja att Häcken värvat mittbacken, något som nu bekräftas av klubben.

– Vi har tittat på mittbacksfrågan för att hitta nästa nivå. Vi vill alltid ha nio försvarare på fyra positioner. Självklart hoppas vi att det är en startspelare. Det hoppas vi varje gång vi värvar, men det finns ingen förstespelare bland våra mittbackar, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

BK Häcken har sedan tidigare en finländsk A-landslagsman i truppen, vänsterbacken Kari Arkivuo och hade fram tills alldeles nyligen ytterligare än i mittfältare Rasmus Schüller.

– Han har spelat ihop med Farnerud i Young Boys, med Arkivuo i finska landslaget. Vi har även hört oss för med Schüller. Det är en liten best. En fajter, säger Sonny Karlsson.

Med Mikael Stahre kommer Häcken förändra sitt sätt att spela fotboll.

– Vi har varit mer ett kicka-boll-lag, nu vill vi försvara oss bättre, säger Sonny Karlsson.

Juhani Ojala löses från ett kontrakt med SJK, där han har kommit tillbaka från en tidigare korsbandsskada.

– Han har spelat i ett och ett halvt år efter det, så det är inga problem, säger Sonny Karlsson.

Se mer från - BK Häcken
Mest läst