Häckens glädjebesked: Kaptenen tillbaka

Först befarade han att karriären kunde vara över när han skadade sig i derbyt mot IFK Göteborg. Men drygt tre veckor senare är Martin Ericsson, tillbaka igen. Lagkaptenen finns med i Häckens trupp mot Malmö FF.

ANNONS
|

Efter fyra raka uddamålsförluster kom ett viktigt trendbrott för BK Häcken i förra omgången när Gefle besegrades med hela 6-1 på Bravida Arena.

Nu kommer fler positiva nyheter för Hisingslaget. Sedan tidigare är Demba Savage, Alexander Jeremejeff och Kari Arkivuo tillbaka i spel efter en tids skadefrånvaro. Och till mötet mot Malmö FF får laget ytterligare förstärkning. Lagkaptenen Martin Ericsson, som skadade sig i derbyt mot Blåvitt i allsvenskans andra omgång, är med i den trupp som reser till Skåne på söndagen.

– Även om han har haft det lite studsigt med den fysiska biten under en längre period är det alltid skönt att ha Martin tillbaka. Han är väldigt viktig med sin erfarenhet och rutin, säger, Peter Gerhardsson.

ANNONS

Tränaren säger också att klubbens storstjärna Paulinho närmar sig comeback.

– Han har tränat för fullt de senaste två dagarna men efter diskussioner med det medicinska teamet har vi beslutat att han inte ska vara med i den här matchen mot Malmö. Men till cupfinalen hoppas vi att han ska vara tillbaka.

ANNONS