Häckens dystra facit mot AIK fortsätter

ANNONS
|

Häckens inledning mot AIK på Friends Arena var mäktig och imponerande. Med hög press och emellanåt ett slags fem-manna-anfall kördes hemmalaget över.

Mitt i denna överlägsenhet kom en AIK-kontring, en lång boll som gick över Walid Atta och landade hos Henok Goitom. Förre Spanienproffset satte säkert matchens enda mål (13:e minuten).

– Jag tittade för mycket på bollen där – och jag förstod ju direkt att han skulle komma fri, säger Walid Atta själv.

I slutet av halvleken hade Häcken en trippelchans. Men Carlos Strandberg, Simon Gustafson och Alexander Jeremejeff missade samtliga.

– Vår prestation i första halvleken var bra – men tyvärr fick inte in något mål. Det var signifikativt för matchen. Vi hade för dålig kvalitet i och kring deras straffområde, särskilt i andra halvlek då vi blev för slarviga och lite trötta, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

ANNONS

Inhopparen Gunnar Heidar Thorvaldsson kunde mycket väl ha blivit poängräddare. Med bara minuter kvar försökte han med en läcker cykelspark från nära håll – men AIK-keepern Patrik Carlgren kunde rädda.

– Kanske vi borde ha en poäng med oss – men samtidigt var det en del i vårt spel som inte riktigt stämde. Framförallt i andra halvlek, då slarvade vi lite för mycket, säger Walid Atta.

Vad gäller för målsättning nu när guldet i stort sett är borta?

– Vi ska fortsätta att ta en match i taget … Jag vet, det låter tråkigt, men det är så vi pratar inom laget. Vi har ju fortfarande bra chans att ta Europaplats.

Att bli bäst i Göteborg, då?

– Jo, men det är vi ju redan nu. Och det ska vi vara när säsongen är slut också, svarar Atta.

Simon Gustafson, som var bäst på planen (vilket väl i och för sig är en föga tröst):

– Vi gjorde några misstag i dag, dels bakåt och dels framåt när vi inte tog vara på våra chanser ordentligt. Det blev kostsamt. Vi var tekniskt sett inte tillräckligt skickliga i dag, helt enkelt.

Och Häckentränaren Peter Gerhardsson, som aldrig vill prata tabell och placering, konstaterar:

ANNONS

– Vi har alla en lidelse att komma så högt upp i tabellen som möjligt. Men vi kan inte lägga oss ner och vara ledsna för den här förlusten. Nu kommer vi istället att vara oerhört fokuserade på att ta tre poäng mot Mjällby nästa gång – det är den vardagen som vi älskar … inte pratet om guld och sådant.

ANNONS