Häcken vann efter dubbla fullträffar av Paulinho

Två nya mål av Paulinho, och Häcken tog ett jätteskutt i tabellen – från tolfte till åttonde plats. Matchen mot Djurgården slutade 3-1.

|

Häcken fick en drömstart när skyttekungen Paulinho slog till efter bara 12 minuter. På pass från Martin Ericsson kunde han raka in 1-0 från nära håll.

Men Djurgården slog snabbt tillbaka. Forne Häckenspelaren Mathias Ranégie nådde högst på ett inlägg och nicklobbade över Peter Abrahamsson i målet. 1–1 efter 16 minuter.

Efter 20 minuter tvingades Häcken byta ut en skadad Joel Andersson och Baba Mensah fick kliva in i försvaret.

Matchen var chansrik och fartfylld och i just innan pausvilan iscensatte Samuel Gustafson en blixtrande kontring. Han hittade John Owoeri på djupet, och nigerianen spelade osjälviskt vidare bollen till Paulinho som kunde bredsida in bollen i öppet mål.

Hans åttonde mål den här säsongen – på lika många matcher.

Den andra halvleken var lika underhållande som den första och höll på att bjuda på ett riktigt konstmål. Ranégies cykelspark slutade dock i stolpen.

I stället var det den aktive John Owoeri som avgjorde när han klev in i banan och distinkt sköt 3–1 intill DIF-målvaktens vänstra stolpe.

Häcken har därmed avslutat vårsäsongen med 10 poäng på fyra matcher och kliver upp på en åttonde plats i tabellen inför EM-uppehållet.