Häcken-talangen skriver långt A-lagskontrakt

Aiham Ousou, 18, har imponerat stort på Häckens klubbledning under hösten. Nu belönas backtalangen med ett långtidskontrakt.
– Det är ett stort förtroende från klubbens sida. Nu är det bara att köra och visa framfötterna, säger Ousou till GP.

ANNONS
|

Han har tränat med A-laget under året och erbjöds i somras ett korttidskontrakt. Nu har mittbacken Aiham Ousou skrivit på för fyra nya år med A-laget.

– Det är inte standard att skriva så långt, men han har redan varit hos oss i A-laget ett halvår och visat att han har kvaliteter att bli riktigt bra. Då vill vi såklart skriva långt, för det finns ju några gubbar i vägen, säger sportchef Sonny Karlsson, och syftar på den bredd som finns i nuläget på försvarssidan.

Hur ser planen ut för honom? Ska han konkurrera redan nu eller är han mer ett namn för framtiden?

ANNONS

– Vi är ju alltid runt 25 man i truppen och där är han också nu. Sedan är det upp till var och en att ta sig närmare elvan, säger Karlsson.

"Gillar att han är våghalsig"

Under sin korta tid i A-laget har Aiham Ousou utmärkt sig som en spelare som inte är rädd att ta risker.

– Han har lite utav varje men har framför allt en frejdighet och en speed som sticker ut, säger Sonny Karlsson.

Vad behöver han förbättra?

– Jag gillar att han är våghalsig men sedan han är lite väl våghalsig ibland. Även positionsspelet kan utvecklas. Sedan har han tagit en del röda kort, det får han passa sig för i fortsättningen!

Vilken av era nuvarande, etablerade spelare liknar Ousou mest?

– Ingen egentligen. Han är nog lite egen, och det är bra. Han har lite utav varje men har också lite frejdighet och en speed som sticker ut, säger sportchefen.

LÄS MER:Häcken vill förlänga med talangfulla mittbacken

"Vet mina kvalitéer"

Och huvudpersonen själv är såklart nöjd med att kontraktet är i hamn.

– Det är ett klassiskt svar men det känns så klart väldigt bra, säger Aiham Ousou.

Det har spekulerats under hösten om att det skulle bli en förlängning, inte minst när Emil Wahlström lämnade klubben. Nu siktar den unge backen på att ta en tröja – snarare förr än senare.

ANNONS

– Jag vet mina kvalitéer och jag ser mina chanser som ganska bra om jag fortsätter. Sedan är det alltid en tränare som tar ut elvan i slutändan, säger Ousou.

LÄS MER:Här är Göteborgs 50 största fotbollslöften

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS