Paulinho sänkte Hammarby i omstarten

Paulinho bröt sin långa måltorka när han, via straff, satte spiken i kistan hemma mot Hammarby när hans BK Häcken vann omstarten med 2-0.

ANNONS
|

BK Häckens omstart mot Hammarby fick bli utan den interna skyttekungen Alhassan ”Crespo” Kamara som, sedan tidigare, dragits med ett skadat knä. Ett tungt avbräck då resten av lagets trupp under måndagsmatchen tillsammans gjort sex mål, ett mer än ”Crespo” hunnit med under 12 matcher.

Anfall var dock inget att tala om för Hisingsklubben när omstarten den allsvenska omstarten väl var igång. Hammarby tog tag i bollen direkt efter avspark och vägrade att släppa. Stockholmslaget stod för en imponerande fotboll där man höll bollen bra inom laget, kontrollerade spelet och pressade tillbaka hemmalaget totalt.

BK Häcken å andra sidan fick fokusera på det man varit bäst på under hela säsongen, hålla tätt bakåt. När man väl fick bollen ville den inte stanna kvar inom laget. Paulinho, på vänsterkanten, blev utmanövrerad flera gånger och till höger var det en hel del slarv istället. Något som fick tränare Mikael Stahre att ilsket dela ut direktiv till sitt lag.

ANNONS

Binaku in– då vände Häcken

Men det gulsvarta laget lyckades, i den 35e, minuten vända på en femöring och ändra matchbilden totalt. Något som sammanföll med att högerbacken Joel Andersson utgick skadad och man tog in Egzon Binaku.

Lägen kom helt plötsligt på löpande band för BK Häcken som tidigare inte varit i närheten av en halvchans. En ramträff och ett bortblåst mål fick hemmapubliken att vakna till. Detta innan Alexander Farnerud kunde ge laget ledningen genom att chippa bollen över en felplacerad Kristinson, i den 45e minuten.

Straffen blev spiken i kistan

Om ledningsmålet var en mental käftsmäll för gästerna skulle det inte bli bättre när det var dags för ytterligare 45 minuter. BK Häcken fortsatte med det fina spelet man avslutade första halvlek med och efter endast 11 minuter skulle hemmalaget tilldelas en straff efter att Paulinho dragits ned i straffområdet.

Brassen valde att ta straffen själv. Något han inte skulle ångra då avslutet satt säkert till höger om målvakten. Vilket innebar Paulinhos andra mål för säsongen och slutet på en lång måltorka.

Målet blev spiken i kistan under en match som inte gick att känna igen från matchens första halvtimme. Häckens slarviga spel och bristande anfall var som bortblåst. Paulinho levererade flera vassa passningar, inbytte Alexander Faltsetas stod för en fysisk och energisk fotboll och BK Häcken kunde kontrollera matchen till domaren blåste av.

ANNONS

2-0 slutade matchen och därmed klättrade BK Häcken upp i tabellen och tog över sjundeplatsen från Elfsborg.

ANNONS