Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Häcken missade Europa-plats – trots seger i Malmö

Häcken pajade Malmös guldfest genom att vinna borta med 2-1, bland annat efter storspel av målvakten Peter Abrahamsson. Därmed slutade Göteborgs bästa allsvenska lag fyra - och har fortfarande chans på en plats i Europaspelet via Svenska cupen.

- Visst kan vi dra nytta av om något av de tre främsta lagen vinner cupen - men vi kan vi kan lika gärna ta hem cupen själva och därmed ta en europaplats  av egen kraft, säger  tränaren Mikael Stahre till GP efter segermatchen mot Malmö.

Och förklarar därmed hur siktet är inställt.

- Nu följer en tid då vi får summera och utvärdera - sedan kör vi vidare med fortsatt höga ambitioner, säger tränaren för Göteborgs mest framgångsrika allsvenska fotbollslag.

Segern i Malmö där Häcken bidrog till smolk i mästarnas guldbägare var han var nöjd med.

- Absolut, vi gjorde en helt okej insats, Malmö borta är alltid tufft. Mev vi har under hösten visat att vi är bra borta, inte inte minst har vi vis visat att vi också kan spela  bra på gräs, säger han.

Häcken gjorde en grym första halvlek och stod emot  mästarlaget riktigt bra.

- Vi var lite i brygga  första kvarten, men sedan spelade vi riktigt hyggligt. Det var inte så att vi längtade till bussen och hoppades att det skulle hålla - vi hade en tydlig plan som fungerade hela vägen, säger Mikael Stahre.

Peter  Abrhahamsson i målet storspelade  och gjorde den ena kanonräddningen efter den andra och bidrig starkt till att Malmö inte lyckades spräcka nollan i den första halvleken.

- Peter var jäkligt bra - men det har han  å  andra sifan varit hela säsongen, berömmer Stahre.

Framåt var Häcken vasst och piggt där trion Nasiru Mohammed, Paulinho och  Ahmed Yasin firade den ena kreativa triumfen efter den andra.

Även Malmö tryckte på med farliga kontringar – men längst bak fanns som sagt Peter Abrahamsson.

Häckens  ledningsmål i den 32:a minuten gjordes av en back, Juhani Ojala.

Han klev fram och satte huvudet till bollen på Paulinhos hårda och perfekt slagna hörna. Fredrik Anderssons i Malmös mål hade inte en chans när bollen letade sig in nere i hans vänstra hörn.

Malmö inledde andra halvlek med bra tryck, men Häcken fortsatte stå emot och var dessutom rappt framåt.

2-0 kom i den 72:a minuten.

Malmös försvar tycktes stå och fundera på guldbuffén, det utnyttjade Häckens pigga anfallare. Pulinho slog passningen som Alexander Falsetas slog in behärskat och välplacerat.

Malmö reducerade, 1-2, med fem minuter kvar. Ett vackert konstmål av Jo Inge Berget utan chans för Abrahamsson i målet.

Med segern slutar häcken fyra. Bästa placeringen sedan andraplatsen 2012.

- Sett över säsongen är det mer än ok, om än inte fantastiskt. Vi har fått slita en del men har också visat styrka och stabilitet säger Mikael Stahre och fortsätter:

- Det är klart att jag hade hoppats att vi skulloe slute trea - men ser man vilka lag vi har framför oss och vilka satsningar de gör så vår fjärdeplats bra. Och som sagt - vi har några olika möjligheter att ta oss vidare ut i Eruropa, säger Mikael Stahre.

Se mer från - BK Häcken
Mest läst