Häcken övertygade mot Norrby

Efter Häckens storseger mot Norrby IF i Svenska cupen väntar ett drama om gruppsegern mot Gif Sundsvall på Bravida arena på lördag.

|

Häcken tog tidigt ledningen i snöfallet och minusgraderna på Borås Arena när matchens bästa spelare, Daleho Irandust, sköt en frispark med vänsterfoten rakt upp i närmaste krysset.

Det blev egentligen aldrig spännande i en match där Häcken mönstrade bästa möjliga lag.

2-0-målet gjorde av Kari Arkivuo i 27:e minuten. Finländaren bröt en slarvig passning av Norrby, gick på attack och avslutade med ett hårt pressat skott intill målvaktens högra stolpe.

Innan halvleken var slut hade Häcken även gjort 3-0 av Paulinho efter fint förarbete på högerkanten av Erik Friberg och Joel Andersson.

I andra halvleken sjönk tempot något och det skapades färre målchanser. Det var dock aldrig riktigt nära att Norrby lyckades spräcka Peter Abrahamssons målnolla.

I stället kunde Erik Friberg, som på nytt gjorde en stark match på mittfältet, göra 4-0 på en retur efter skott av Paulinho.

Adam Andersson saknades på grund av hjärnskakning, Victor Lundberg på grund av förkylning.

På lördag kommer Gif Sundsvall, som också har vunnit sina två inledande matcher, till Hisingen och Bravida arena. Matchen avgör vilket lag som vinner gruppen. Ett kryss räcker för Häcken för att gå vidare till kvartsfinal. Nio poäng krävs för att få hemmamatch.

Bäst i Häcken var Daleho Irandust, Kari Arkivuo, Paulinho och Erik Friberg.

Alhassan Kamara hoppade in i andra halvlek.

Häcken höll sin sjätte raka nolla, vann sin sjätte match på raken och har 19-0 i målskillnad sedan Andreas Alm tog över.