Häcken-målvakten har opererats – igen

Christoffer Källqvist, 34, har gjort ett nytt ingrepp i höften. Situationen blev ohållbar. – Det kändes som att man inte gjorde någon nytta utan bara försökte hålla sig vid liv säsongen ut, säger han.

ANNONS
|

I slutet av september 2015 lade sig Häcken-målvakten Christoffer Källqvistpå operationsbordet med målsättningen att råda bot på sina höftproblem.

Det gick dock intesom önskat.

Problemen vägrade ge med sig och under 2017harhan brottats med mycket smärta och lite fotbollsträning.

På grund av detåtervände han alldeles nyligen till operationsbordet.

– Förra gången gjorde jag båda höfterna, nu bara vänster. Det är den som har krånglat det sista, säger han och utvecklar:

– Jag har en broskskada vilket ledde till att jag fick cystor i höften. De har varit inne och borrat hål i dem nu samt även fixat till lite från operationen de gjorde för två år sedan.

ANNONS

Frånvarotidenberäknas till omkring tre månader. Därmed bör han vara igång igen lagom till att Häcken åker på träningsläger till Dubai.

Om allt går som det ska vill säga.

– Förhoppningen är att allt ska bli bra nu. Det är bara till att köra rehab ordentligt.

Beskriv dinsäsong 2017.

–Det var mycket smärta. Egentligen efter varje fotbollspass. Det gjorde att man fick backa och börja om igen. Situationen blev ohållbar tillslut. Det kändes som att man inte gjorde någon nytta utan bara försökte hålla sig vid liv säsongen ut. Jag la upp träningen efter hur matcherna låg för att vara redo om det skulle hända något med Peter (Abrahamsson) eller Jonathan (Rasheed).

Källqvist har kontrakt med Häcken över 2018. Han vill fullfölja det. Fotbollsglödenfinns fortfarandedärtrots alla skadeproblem.

– Ja, absolut! Det har varit surt som fan att vara inne i gymmet det senaste halvåret, men när man har varit ute på planen märker man att det är det man vill hålla på med.

ANNONS