Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: PETER HOLGERSSON

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Häcken föll mot Norrköping

  Trender är till för att brytas. Men en består.
  Häcken föll med 1–2 borta mot Norrköping.
  – Det var tydlig frispark för oss vid deras 2-1-mål, säger Häckens tränare Andreas Alm.

  Även om hemmalaget hade bollen mer, så påminde det här mest om en oavgjord match mellan två spelande lag som båda ville lite mer än vad de kunde i den extrema hettan (30 grader vid avspark) på Östgötaporten.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Man kan knappt känna fötterna. Det var jäkligt varmt därute, säger Erik Friberg efteråt.

  Norrköping tog ledningen när Häckens försvarare var alldeles för passiva och lät Simon Thern ta emot bollen, vända upp, sikta och prickskjuta in 1–0 efter 19 minuter.

  Irandust sköt i stolpen

  Bara fyra minuter senare kom kvitteringen. Paulinho gjorde som bara Paulinho kan göra. Tog emot, avancerade förbi tre hemmaspelare – och placerade säkert in bollen in ena nedre hörnet.

  Därefter var det en match i förhållandevis lågt tempo, mycket på grund av värmen, mellan två bollsäkra lag som skapade förvånansvärt lite.

  Visst, Daleho Irandust hade ett löst stolpskott precis i inledningen och Norrköping hade en rungande frispark i ribban mot slutet (läs mer nedan) – men annars var det tunt om högoktaniga chanser.

  – Vi har inte den riktiga kvaliteten i passningsspelet för tillfället. Det sitter inte riktigt där i fötterna, säger Andreas Alm.

  Möjligen skulle Mervan Celik haft en straff i början av andra, när han drogs ner i armen i straffområdet, men lite senare valde domaren att fria för en omvänd och liknande situation.

  "Vi skulle såklart fått frispark"

  Ju längre matchen led, desto tröttare blev spelarna. De orkade inte ta löpningarna, presspelet var nästintill obefintligt, och till och med Paulinho – som under första halvleken var lysande även i det defensiva arbetet – mattades.

  Då – när allt gick mot ett kryss – kom avgörandet. I 80:e minuten Norrköping fick frispark – som träffade ribban. På returen kom ett inspel framför Häckens mål som Kari Arkivuo lyckades peta in över den egna mållinjen.

  – En solklar frispark för oss. Kari revs ner och det skulle aldrig ha blivit mål där, säger Andreas Alm.

  Närmaste ögonvittnet Peter Abrahamsson, Häckens målvakt:

  – Det var ett livtag och vi skulle såklart fått frispark där.

  Det fick inte Häcken – och därför kunde Norrköping ta sin sjunde raka allsvenska seger mot Hisingslaget.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.