Häcken bjöd på show – krossade BP

Häcken bjöd på show hemma mot BP under söndagseftermiddagen. Det var aldrig något snack om vart poängen skulle hamna och Häcken kunde enkelt vinna med 6-0, därmed tog Hisingslaget fjärde raka segern i allsvenskan.

ANNONS
|

Ett formstarkt Häcken fick en drömstart. 1-0 kom redan efter två minuter när Daleho Irandust, med en finfin passning, hittade fram till Alexander Jeremejeff som kunde skicka in bollen i nät.

– Det är en jättebra djupledsboll från ”Dalla” (Daleho Irandust), jag får med mig den och skjuter över målvakten. Jag träffar nästan honom i ansiktet, så det var skönt när den gick in, sa målskytten till Cmore.

Bara sju minuter senare small det igen. Paulinho fälldes i BP:s straffområde och domare Patrik Eriksson pekade på straffpunkten. Brassens straff var svag och Nikola Petric i BP-kassen räddade, men Alexander Faltsetas var först framme på returen och dubblade Häckens ledning.

ANNONS

Två drömmål för Häcken

Det var, bortsett ett par ströattacker från BP, spel mot ett mål och när 3-0 kom kändes det logiskt sett till matchbilden. Jeremejeff och Paulinho kombinerade och den förstnämndes avslut höll högsta klass. Bollen satt otagbart i Petric vänstra kryss.

LÄS MER:Så bra var Häcken-spelarna mot Brommapojkarna

– Det var skönt. ”Palle” gav tillbaka den och jag fick göra en liten kroppsfint på försvararen och jag kunde skruva upp den i bortre. Jag gillar de skotten och den gick in, det var snyggt och skönt. Ibland så får man till det, sa Jeremejeff till Cmore.

3-0 stod sig till paus och matchen var mer eller mindre avgjord när spelarna klev in i omklädningsrummen för att ta igen sig.

Om Jeremejeffs 3-0-mål var vackert var nog Erik Fribergs 4-0 snäppet vassare. Efter en hörna kom bollen ut till Friberg som tryckte till och bombade in ett volleyskott. Otagbart var bara förnamnet.

Skyttekungen slog till igen

Häcken fortsatte att trumma på och fler mål skulle komma. BP:s försvar höll ingen högre klass och det utnyttjade allsvenskan skyttekung, Paulinho, som efter ett Godswill Ekpolo-inlägg kunde toffla in femman.

Inbytte Viktor Lundberg fick äran att avsluta föreställningen när han rullade in 6-0 med några minuter kvar att spela.

Segern innebar att Häcken nu har fyra raka segrar i allsvenskan och målskillnaden på de fyra senaste allsvenska matcherna är 15-1.

ANNONS

Räknar man dessutom med Svenska cupen-mötet med Växjö United landar siffran på 20-1.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS