Häcken ångar på och vägrar bromsa

Sex matcher kvar. Fyra på hemmaplan – där Häcken är obesegrat.
– Vi skall kränga oss förbi så många som möjligt, säger tränaren Andreas Alm.

ANNONS
|

Komfortabla 3-0 mot Elfsborg. Eller komfortabla? Det satt hårt inne länge, men tog ny fart efter paus. Mål av Paulinho, Alexander Jeremejeff och Viktor Lundberg gör att Häcken seglar vidare på sin vinstvåg. Åtta segrar på nio matcher imponerar – och innebär möjligheter.

På söndag väntar Malmö FF hemma på Bravida arena. Även Östersund, Sirius och Norrköping kommer till Göteborg, med Dalkurd och Hammarby väntar på bortaplan.

I tabellen är Häcken femma, en poäng bakom fyran Malmö FF och fyra poäng bakom trean Hammarby IF. En tredjeplats innebär kvalplats till Europa League, en fjärdeplats kan innebära det samma, beroende på hur det går i Svenska cupen till våren.

ANNONS

Siktar bara uppåt

Vad siktar Häcken och Andreas Alm på i avslutningen?

– Vi vill bara vinna och komma före alla. Vinner vi resten kan vi gå förbi Hammarby, men det funkar inte riktigt så i fotboll, säger Häckentränaren och fortsätter:

– Att man skall vinna tolv av 14 matcher i slutet, det händer inte särskilt ofta. Vi skall kränga oss förbi så många som möjligt.

Häcken har sex poäng upp till andraplatsen där IFK Norrköping just nu befinner sig.

Det blir en spännande avslutning för Hisingslaget, oavsett utgång.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS