Gustav Engvall om framtiden och återkomsten till IFK Göteborg

Framtiden i Bristol City är oklar. Framtiden i IFK Göteborg? Den ser Gustav Engvall, 21, ljust på.
– Går det bra stannar jag gärna, säger han.

ANNONS
|

Solen sken över Valhalla IP under fredagsförmiddagen.

Sken gjorde också Gustav Engvall.

Han är glad över att vara överens med IFK Göteborg. Glad över att kunna lägga tvister och ordbråk bakom sig.

– Ja, det tar onödig uppmärksamhet. Jag vill inte komma hit och att det ska tas upp. Jag vill komma hit, spela matcher och vinna. Det är därför jag är här, konstaterar han.

Hur gick snacket med Mats Gren?

– Vi har snackat ut om det. Nu går vi vidare.

Och tvisten mellan dig och klubben är löst?

– Ja, alla är nöjda. Det finns inte så mycket mer att spekulera i. That's it.

ANNONS

Trodde du att du skulle kunna komma tillbaka efter allt som hänt?

– Det har inte direkt varit något problem för någon av oss, det har skrivits upp lite i media. Vi har haft en bra relation hela tiden. Det har alltid funnits en chans att komma tillbaka.

"Jävligt sugen på att dra igång"

Det nuvarande avtalet med IFK Göteborg är skrivet fram till VM-uppehållet, med möjlighet att förlängas fram till slutet av juli.

Nyheten blev offentligt under torsdagen.

Går allt som det ska är han spelklar till den allsvenska premiären mot Trelleborg på söndag.

– Det hade varit fantastiskt att få några minuter. Jag flög ner i går (torsdag), sedan var det klart och träning nu. Det har gått kvickt och jag är jävligt sugen på att dra igång, säger han.

Hur är din matchform?

– Under de senaste månaderna, sedan det blev aktuell med ett lån har jag spelat några matcher. Lite U23, någon träningsmatch och någon U21. Jag har fått minuter, men inte de här tunga 90 varje vecka. De saknar man.

"Det var flera klubbar med"

Vad gäller Engvalls senaste karriärsår så har ni koll dem vid det här laget.

Flytten från IFK Göteborg till Bristol City sommaren 2016. Den bristande speltiden och utlåningen till Djurgården i fjol.

ANNONS

Det spekulerades länge i att han skulle återvända dit även i år, men det blev alltså IFK Göteborg till slut.

– När folk fick reda på att jag kunde vara aktuell för ett lån kom det in klubbar, såklart. Sedan vill jag inte gå in på vilka det var, men det var flera klubbar med. Jag kände att Blåvitt var det bästa nu. Det är därför jag står här, säger han.

Varför kände du så?

– Jag har snackat med Poya (Asbaghi, tränare) och grabbarna i laget. Det känns väldigt intressant. Många tänker att Blåvitt inte har de kraven på sig som innan samtidigt som jag ser att vi kan göra det bra. Jag är exalterad över att vara här och känner att vi har något bra på gång.

Var det du själv som sökte en utlåning?

– Vi har diskutera. I vinter diskuterade vi en eventuell försäljning till vissa klubbar, vilket jag inte riktigt kände för då. Jag tänkte att jag tar det i sommar i stället. Sedan kändes ett lån mer aktuellt, så att jag kan få matcher inför sommaren. Visa att jag finns.

Räknar du med att lämna Bristol i sommar?

– Vi tar det som det kommer, men trivs jag här är det inte fel med några månader extra. Går det bra stannar jag gärna! Bristol är i en situation där de gärna säljer mig i sommar. De vill hitta en lösning. Jag säger väl inte nej till det.

ANNONS

Vill du stanna kvar utomlands då?

– Det är det jag strävar efter, det jag känner att jag har kvalitet för. Sedan gäller det att hitta rätt steg.

Varför blev det inte som du hoppades och trodde i Bristol?

– Det är alltid svårt att förutse ... Det lät bra, jag snackade med många i klubben och sedan gick jag dit. I början var det bra, men sedan blev det mer och mer ... Det var en desperat säsong förra året. Under vinterfönstret värvade de in tre anfallare. Så jag är inte den enda anfallaren i den här situationen. Det är ingen optimal situation, men jag är glad över att vara här och köra på, det är svinroligt!

Hur har du utvecklats som människa och fotbollsspelare sedan du lämnade Blåvitt 2016?

– Som människa har jag utvecklats lite grann tror jag. Och som fotbollsspelare har jag utvecklats mycket. Jag har inte fått så många minuter, men ändå vissa matcher. I cupen mot Watford, Fulham och Hull. Det är klart att de matcherna fortfarande sitter i. Jag är nog lite mer mogen i mitt spel.

Vad förväntar du dig för välkomnande från de blåvita fansen?

– Jag hoppas på ett bra och varmt välkomnande. Jag har inte haft något agg mot klubben IFK Göteborg. Den står mig nära hjärtat. De som läser och vet, vet att det är så. Det jag har sagt är det om Gren (Mats, sportchef).

ANNONS

"Med och slåss om en startplats"

Gustav Engvall är främst tänkt att användas i den centrala anfallsrollen i Poya Asbaghis nybygge.

Tränaren säger så här om Engvalls intåg:

– Det är en spelare som känner till klubben och spelarna väldigt väl. När man får in en forward så här två, tre dagar innan en seriepremiär är det mycket anpassning och acklimatisering. Den startsträckan blir kortare med Engvall.

Är han redo för att starta i premiären?

– Det får vi se. Vi har inte valt elvan än, men han är med och slåss om en startplats precis som alla andra.

ANNONS