Gulddrama i Damallsvenskan – här är förutsättningarna

Under lördagen kan Göteborg FC säkra klubbens första SM-guld. Med i kampen om guldet är Rosengård och Piteå. Här är förutsättningarna inför den avslutande omgången i Damallsvenskan – där även två Champions League-platser ligger i potten.

ANNONS
|

Göteborg FC har aldrig vunnit ett SM-guld. Piteå IF har aldrig vunnit ett SM-guld. Under lördagen gör de tillsammans med FC Rosengård upp om guldet 2018.

Göteborg FC tar emot Rosengård på Ullevi klockan 15.30. Samtidigt möter Piteå tabellsexan Växjö på hemmaplan.

I potten ligger ett SM-guld och två Champions League-platsen.

– Rosengård är mer favorittippat. Men vi har presterat bra på sistone och många är i bra form. Vi är målfarliga, sa GFC:s succéförvärv om den avgörande matchen Julia Zigiotti Olme till GP häromdagen.

LÄS MER:Så gick GFC från tabelljumbo till guldkamp

GFC behöver seger för guld

Inför den avgörande omgången toppar Rosengård tabellen före Piteå, på samma poäng men med sämre målskillnad. En poäng bakom, på tredje plats, finns Göteborg.

ANNONS

För att guldet ska hamna i Göteborg krävs seger över Rosengård. Dessutom behöver Piteå tappa poäng mot Växjö.

Piteå tar hem guldet vid seger över Växjö och tappad poäng för Rosengård. För Rosengård räcker kryss mot Göteborg så länge Piteå inte vinner.

För att knipa en Champions League-plats krävs en topp två-placering. För Göteborgs del blir det verklige vid kryss mellan Göteborg och Rosengård och tappade poäng för Piteå.

Tabellen inför sista omgången:

1. Rosengård 21 matcher 45 poäng +39 mål

2. Piteå 21 matcher 45 poäng +13 mål

3. Göteborg 21 matcher 44 poäng +25 mål

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS