Gulddrömmen lever för GFC

GFC höll för trycket, övertygade stort och vann med 4–0 borta mot Växjö. En seger som gör att gulddrömmen fortsatt lever.
– Jätteskönt att vinna, men det finns ingen mening att prata om SM-guld hit eller dit, vi måste fortsätta fokusera och ta en match i taget, säger Elin Rubensson.

ANNONS
|

Förutsättningarna var glasklara. Serieledande Piteå hade besegrat jumbon Kalmar och utökat ledningen i tabellen. Det innebar att tappad poäng borta mot Växjö hade betytt krossad gulddröm för GFC.

Ett scenario som aldrig var riktigt nära att inträffa.

Göteborg imponerade stort och körde över smålänningarna med 4–0. Det här efter en urladdning i den andra halvleken.

– Skönt att vinna. Första halvlek var inte vår bästa, men den var inte jättedålig heller. Det som de skapade chanser på var våra misstag. Vi vaknade verkligen till i andra halvlek, den var riktigt bra. Det är skönt att vi kunde ta fram det och sedan lyckas punktera matchen i slutet, säger Rebecka Blomqvist.

ANNONS

"Var lite stressade i första"

Hon fick medhåll av Elin Rubensson.

– Vi var lite stressade i första halvlek, vi har haft tendenser till att vara det ibland, men då är det viktigt att vi hittar tillbaka till det passningsspelet som vi har, det gjorde vi i andra halvlek. När vi spelar bollen på marken är vi riktigt bra.

Båda spelarna hade stor del i segern.

Skyttedrottning Blomqvist, som inför matchen stod noterad för elva fullträffar, ökade på målskörden med ytterligare två baljor. Hon öppnade målskyttet i den elfte minuten när hon ensam med målvakten rullade in bollen iskallt. Elin Rubensson hann emellan med ett fint solomål innan Blomqvist punkterade matchen med sitt 3–0 i slutet av andra halvlek.

– Jättekul att kunna bidra. Vi vill ju komma så högt upp som möjligt och i dag visade vi att vi har kvalitet nog att vara med där, säger Blomqvist.

"Ingen mening att prata om SM-guld"

Och även om Växjö hade ett par kvitteringschanser i den första halvleken var segern aldrig riktigt hotad.

– Hade de fått in en boll hade det kanske blivit lite värre, men jag tycker att det kändes tryggt hela tiden, säger Blomqvist.

Segern, som fullbordades av att Amanda Johnsson Haahr prickade in 4–0 i slutminuterna, innebär att GFC har fortsatt häng på både guld och Champions League-plats.

ANNONS

Rosengård besegrade Hammarby med 5–1 under söndagen och är därmed fortsatt en poäng före GFC inför de avslutande två omgångarna. Upp till Piteå är det fyra poäng för Rubensson, Blomqvist och gänget. Piteå och Rosengård möts i nästa omgång samtidigt som Kristianstad väntar på bortaplan för Göteborg.

– Det var jätteskönt att vinna i dag, men det finns ingen mening att vi börjar prata om SM-guld hit eller dit. Vi måste fortsätta fokusera och ta en match i taget, säger Rubensson.

– Kristianstad borta är en tuff match. Vi får njuta av den här segern nu, sedan får vi ladda om i veckan och ha fullt fokus på den. Längre än så ser vi inte.

I den sista omgången ställs Göteborg mot Rosengård på Ullevi.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS