Guidetti mållös när United närmade sig final

Det skiljer miljarder på banken. Det borde skilja mil på planen. Men Celta Vigo visade att mindre kan vara likvärdig – även om det var ett Zlatanlöst United som avgick med en 1–0-seger i Europa League-semin.

ANNONS
|

Med John Guidetti som en renrakad viking på språng längst fram och med en ett guppande blått hav på läktaren bakom sig ställdes Europa League-överraskningen Celta Vigo mot Manchester United på hemmaplan.

Även om Zlatan knappt kan gå och var långt från planen i Galicien visade engelsmännen att det finns kvalité nog att ta hem en titel i år.

Marcus Rashford, som fått växa tio centimeter och tio år sedan Zlatans skada, tempoväxlade och sköt en projektil mot bortre krysset efter en halvtimme. Sergio Alvarez i Celtas mål fick sträcka ut varenda en av sina 179 centimeter för att lyckas fösa undan bollen.

ANNONS

Pogba dominant

Paul Pogba var Uniteds hela anatomi på mitten. Han var lungor, muskler och känsliga fotleder. För det fick Manchester United betala mer än vad hela Celta Vigos trupp kostade – men en spelare gör ju faktiskt inte ett lag. Inte ens om han är god för en miljard.

Det var dock just miljardmannen från Le Havre som hittade fram till Henrich Mchitarjan och matchens bästa läge dittills. Med sin boxarfysik och sprinterben fann han lite yta framför Celtas backlinje och serverade armeniern en passning. Men Mchitarjan hade lika svårt att hitta målet bakom Sergio Alvarez som många journalister har att stava hans namn och 0–0 stod sig.

Guidetti kämpade förgäves

I motsatta planänden fick John Guidetti springa för både sig själv och den saknade Zlatan – och gjorde det med den äran. Som en ko på kosläpp frustade, hoppade och stånkade han fram målchanser till sig själva och andra – dock utan utdelning. Den stod United för.

Nummer 666 tillhör som bekant en mindre trevlig best. Inspirerad av det eller ej, i den 66:e minuten gjorde i alla fall Marcus Rashford 1–0 till de röda djävlarna från Manchester. Från liggande boll på ”fel” sida för en högerfot skruvade Marcus Rashford in det för United livsviktiga ledningsmålet bakom en på-fel-ben-stående Sergio Alvarez. Det var ett mål som snarare hamnat i himlen än helvetet – och ställde United med ett ben i finalen på Friends arena den 24 maj.

ANNONS
ANNONS