Jordan Larsson.
Jordan Larsson.

Grova påhopp på Jordan Larsson

ANNONS
|

I onsdags spelade Malmö FF Champions League-kval mot skotska Celtic. En stad som allsvenska Helsingborgs anfallare Jordan Larsson är väl bekant med. Han tillbringade sina första sju år där eftersom pappa, HIF-tränaren Henrik Larsson, spelade i klubben.

Celtic gjorde två mål under de första tio minuterna mot Malmö. Jordan Larsson twittrade: "Jag får gåshud bara genom att titta på tv:n. Fantastiskt att se Celtic dominera av och på planen".

Efter det fick han fått ta emot grova påhopp på sociala medier, skriver Kvällsposten.

På torsdagen publicerade därför Helsingborgs klubbdirektör David Brodetsky ett öppet brev på klubbens Facebooksida.

Han skriver:

ANNONS

"Med anledning av händelser på sociala medier mot spelare i HIF:

Helsingborgs IF tar starkt avstånd från all form av hat, hot och trakasserier. Det är beklagligt att individer i vårt samhälle inte kan acceptera olikheter, människors värde och allas rätt till en åsikt. Att det då även sker anonymt är ett oroväckande samhällsfenomen som behövs tas på stort allvar.

När grova övertramp görs och dessutom mot en ung spelare behöver vi som förening på ett tydligt sätt visa att det är oacceptabelt. HIF jobbar dagligen med värdegrundsarbete i samhället. Vid sådana här mycket allvarliga händelser ser vi att behovet är ännu större och att fler aktörer behöver samverka.

För Helsingborgs IF

David Brodetsky, klubbdirektör"

ANNONS

ANNONS