Glennfall inför legendar-träffen

Omkring 25 av de legendariska IFK-spelarna som vann Uefa-cupen 1982 och 1987 kommer till seriepremiären på Ullevi. Men tre av fyra Glenn saknas. – Det är så jäkla tråkigt att de här matcherna kommer samtidigt, säger Glenn Hysén om krocken.

ANNONS
|

Glenn Strömberg har fått tacka nej eftersom han ska kommentera Liverpool-Everton samma dag som seriepremiären på Ullevi. Och även Hysén tvingas avböja till förmån för en resa till Liverpool. – Det är ju derby där och jag jobbar med lite olika resebyråer. Så jag kommer stå på en scen och tjöta lite. Men det är så jäkla tråkigt att de här matcherna kommer samtidigt för det hade ju varit sketkul att vara med på Ullevi. Och då menar jag inte för att vi ska hyllas, utan för att den matchen är så stor. Kan Blåvitt vinna där så är de ju på G igen, säger Hysén.

ANNONS

I övrigt är det en stark blåvit uppställning som kommer att närvara när serien drar igång med stormatchen mot Malmö FF. – Totalt blir det nog omkring 25 spelare och ledare. Vi kommer börja med att besöka Kamratgården, det är ju inte alla som har sett den sedan de byggde om, säger Tord Holmgren.Han var med under båda triumferna på 80-talet och har ägnat den senaste tiden åt att ringa runt till sina gamla lagkamrater för ännu en nostalgisk återförening. – Vi från 82-laget ses ganska ofta, en tre fyra gånger per år. De flesta av oss bor fortfarande i Göteborg, även om vi börjar bli gamla nu. 87-orna är lite spridda, några av dem har jag inte sett på länge, så det ska bli kul, säger Holmgren. Vilket är ditt starkaste minne från de två turneringarna? – Första gången är ju speciell. När vi gick till kvartsfinal så kändes det som att även om vi åkte ut så hade vi haft det jäkligt skoj. Och så var det hela vägen. Det var en grym vår. Helt Glenn-fritt blir det dock inte på Ullevi. Glenn Schiller har visserligen fått avböja, men Glenn Holm ska enligt uppgift ha tackat ja, precis som stjärnor som Torbjörn Nilsson Dan Corneliusson och Stefan Pettersson, för att nämna några. – De får nog ihop ett bra gäng även utan mig, säger Glenn Hysén och skrattar.

ANNONS
ANNONS