Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

"Glennarna" hyllades – får ett tåg: "Jätteroligt"

"Alla heter Glenn i Göteborg" är sedan gammalt. Nu blir det även namn på ett tåg när Strömberg, Holm, Schiller och Hysén återförenas.… – Det här är ju jätteroligt, säger Strömberg.

I en av de mest framgångsrika upplagorna av IFK Göteborg någonsin – kanske den mest framgångsrika fanns fyra Glenn i laget. Kvartetten med Strömberg, Holm, Schiller och Hysén låg bakom ramsan "Alla heter Glenn i Göteborg" och nu ska de fyra äras med att få ett tåg döpt efter sig.
Tåget som körs av MTR Express får det självklara namnet "Glenn".
– Man kan jämföra det med att Abba återförenas, sa Torsten Sverenius, researcher på byrån Mafioso som ligger bakom kampanjen nyligen till Dagens Media.

Tåget skulle ha döpts redan den 7 november men då fick Glenn Strömberg ställa in sin medverkan och då sköts dopet upp till dess att alla fyra skulle kunna medverka. Något som nu sker under fredagen i Göteborg.
– Det är jätteroligt och kul att folk har röstat fram ett namn. Glenn-sången har ju blivit en ramsa runt på på arenorna i Sverige och det här är ju inte bara jag som hyllas utan det är namnet i sig, säger Strömberg.

Ramsan "Alla heter Glenn" dök upp på Söderstadion under den andra SM-finalen 1982 då Hammarby-fansen sjöng ramsan som i dag är extremt populär på Gamla Ullevi.

Hur ofta ses ni alla?
– Schiller har jag mycket kontakt med, Holm pratade jag med nyligen då han hjälpte mig med lite bankgrejer och Hysén och jag stöter på varandra då och då. Ofta i Liverpool när han är där och jag är där också, säger Strömberg.

Får du mycket hjälp av Hysén som med Holm?
– Nej, där är det jag som får hjälpa honom i stället, säger han och skrattar.

Hur ofta är du i Göteborg då? Du är ju minst sagt en upptagen person?
– Göteborg ser jag ganska ofta får jag ändå säga. Det blir någon gång i månaden och det är alltid något som behöver göras. Det blir kul att få se Göteborg och träffas alla fyra igen. Det har vi nog inte gjort sedan vi spelade typ. Alltid när de har träffar eller middagar så är jag ju upptagen så jag har aldrig varit med.

På andra plats i omröstningen kom "Poseidon" som fick se sig slagen av Glenn. Kanske bättre det då Poseidon hade varit svårare att flytta till centralstationen än att samla de fyra Glenn.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mest läst