Målvakten Frida Axell var en viktig kugge bakom GHC:s seger.
Målvakten Frida Axell var en viktig kugge bakom GHC:s seger. Bild: DANIEL STILLER

GHC storskrällde mot Linköping

Efter två förluster mot Brynäs förra helgen tog Göteborg HC revansch på lördagen. Man skrällde och vann säsongens första hemmamatch i SDHL med 2–1 mot Linköping.
– Det var jättekul att vinna och viktigt för laget, säger GHC:s målvakt Frida Axell.

|

Förra säsongen förlorade Göteborg HC en match mot Linköping med hela 14–0. När lagen möttes i Angered Arena på lördagen blev utgången en helt annan.

– Det blev en ganska jämn match, säger GHC:s målvakt Frida Axell.

Strax efter att Linköping blivit fulltaligt efter boxplay dribblade sig Emma Johansson fram och gjorde 1–0 till Göteborgs HC. Då hade man spelat ungefär åtta minuter av den första perioden.

Nerv inför sista

Linköping kom igen med ett kvitteringsmål genom Pernilla Winberg med fyra minuter kvar av den andra perioden. I inledningen av den tredje sköt dock backen Ellie Punnett det som kom att bli segermålet.

– Ett fint mål av Ellie som jag tycker gjorde en jättebra insats, säger Frida Axell.

Axell själv spelade också en viktig roll då gästerna vann skotten med 34–21 men gjorde ett mål färre.

– Det var jättekul att vinna och viktigt för laget. Vi har tränat på bra under försäsongen och det märks. Jag tror den fina känslan kommer gynna oss när vi möter Djurgården imorgon, säger Frida Axell.