GFC går på semester som topplag

GFC går in i sommaruppehållet som topplag i Damallsvenskan. Matchen mot Kalmar slutade 3-2.
– Det trodde vi inte när vi gick in i säsongen, säger Marcus Lantz, tränare i GFC.

ANNONS
|

Det blev en svängig match, åtminstone målmässigt, men en match som GFC hade kontroll på från start till slut genom hörnor och avslut på mål. De hade några bra chanser i början av första halvlek men första målet stod IFK Kalmar för. Det dröjde dock inte länge för än GFC kvitterade i 42:a minuten via Adelina Engman, som gjorde sin sista match för GFC i matchen mot Kalmar. Nu väntar engelska Chelsea för henne.

– Det känns det tråkigt att lämna när det går bra för laget, sa Adelina Engman i en tidigare intervju.

Men en bättre avslutning i GFC kunde hon inte få.

ANNONS

LÄS MER: Sista GFC-matchen för Engman

– Perfekt avslutning för Adelina. Det var riktigt häftigt att se, säger Marcus Lantz.

Därefter rullade ytterligare två mål in via Annahita Zamanian Bakhtiari i 66:e minuten och med bara tio minuter kvar satte Rebecka Blomqvist det tredje.

Men som bekant så kan mycket hända på tio minuter, vilket det också gjorde i denna match. I 89:e minuten får Kalmar en tilldömd straff som resulterar i 3-2 med fyra minuter kvar i tilläggstid. Svettigt läge för GFC, men som lyckades få resultatet att stå sig matchen ut.

– Vi har gjort bättre matcher. Men vi åkte hit för att ta tre poäng och gå på semester som serieledare, och det gjorde vi. Det är jäkligt bra gjort av tjejerna, säger Marcus Lantz.

Under söndagen vann Piteå mot Limhamn Bunkeflo och återtog serieledningen som Göteborg FC hade efter matchen mot Kalmar.

ANNONS