GFC:s käftsmäll: "Riktigt besviken"

GFC åkte på en riktig stjärnsmäll mot Linköping. Maja Kildemoes hade lekstuga och gjorde fyra mål.… – Jag är riktigt besviken, säger Elin Rubensson.

ANNONS
|

Det var inget snack på Linköping Arena. Hemmalaget var det klart bättre laget matchen igenom och kunde ta ledningen med 2–0 innan paus – bägge målen från Maja Kildemoes.

Efter pausen fick dock GFC häng igen när Rebecka Blomqvist reducerade fyra minuter in i halvleken. Men där tog det roliga slut för GFC och Blomqvist. Jonna Andersson gjorde 3–1 till Linköping innan Maja Kildemoes klev in i huvudrollen igen och gjorde både 4–1 och 5–1.

– Jag är riktigt besviken. Vi ger bort den första halvleken, vi gör exakt det som vi pratat om att vi inte skulle göra, säger Elin Rubensson och suckar.

ANNONS

Vad är det som inte stämmer?

– Det är svårt att säga ... men vi har för lite energi och blir för stressade. Vi slänger iväg bollen och håller inte i den. Linköping gör tvärtom och vi får springa och jaga. Sen gör vi ändå reduceringsmålet och får lite energi men då kommer nästa mål.

Målet som Rubensson pratar om är det viktiga 3–1 som Jonna Andersson gjorde på frispark. En frispark då spelarna i GFC inte var beredda.

– Domaren står och sprayar linjen och då slår hon frisparken. Jag vet inte om man får det men man blir lite fundersam, säger Rubensson.

Förlusten var en i raden mot topplagen för GFC som inte har fått spelet att stämma när nivån på motstånd höjts.

– Jag tycker inte vi har varit bra. Visst, det har varit en tuff period och det visste vi om. Men vi är ett ungt lag och det kanske krävs lite rutin ibland. Men det får vi mer och mer för av varje match.

Lika kritisk som Elin Rubensson är även tränaren Stefan Rehn.

– Jag tycker att vi är för naiva. Vi ger bort fyra enkla mål och då åker man på stryk. Vi bjuder på målen. Vi måste titta på att kanske spela enklare försvarsspel, säger han.

ANNONS
ANNONS