Gerrards Rangers bröt rivalens svit

Den 25 mars 2012. Det var senaste gången Glasgow Rangers slog ärkerivalen Celtic i skotska ligan. Under lördagen var det dags på nytt, när Steven Gerrards mannar utmanövrerade Brendan Rodgers Celtic och vann med 1–0.

ANNONS
|

Nåväl, det ska föras till protokollet att Rangers, efter sin konkurs 2012, har ägnat ett antal av de där åren åt en återresa genom seriesystemet.

Men detta är lagets tredje säsong sedan återkomsten till skotska högstadivisionen, och man har mött ärkerivalen Celtic i ligan nio gånger sedan dess utan att vinna.

Men i dag var det alltså tionde gången gillt.

Svensken i centrum

Efter en halvtimmes spel överlistade Ryan Kent svenske landslagsbacken Mikael Lustig och hittade in till namnen Ryan Jack i straffområdet.

Jack begick inget misstag, utan rullade in den 1–0-boll som också skulle visa sig vara avgörande.

Celtic kan trösta sig med att laget fortfarande leder ligan – dock bara på bättre målskillnad än just ärkerivalen Rangers.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS