Gerrard återvänder till Liverpool

Efter en tid av spekulationer står det till slut klart, klubbikonen Steven Gerrard återvänder till Liverpool FC för att träna akademin. – Det känns som att cirkeln är sluten, säger Steven Gerrard till Sky Sports.

ANNONS
|

Steven Gerrard är född och uppvuxen i Liverpool och tillbringade hela 17 säsonger i "Reds" innan han tackade för sig, varpå han lämnade för spel i LA Galaxy.

2016 lade han dock fotbollsskorna på hyllan och nu återvänder han till klubben där allt börja, för att jobba där det börjar. I klubbens akademi.

– Jag tror inte jag behöver förklara hur mycket denna klubben betyder för mig. Men när jag fick reda på att det fanns som alternativ att komma tillbaka ville jag försäkra mig om att jag skulle få en roll där jag verkligen kan hjälpa organisationen, säger mittfälts-legendaren till Sky Sports.

ANNONS

"Cirkel är sluten"

Att komma tillbaka till klubben i sitt hjärta känns såklart speciellt för 36 årgamla Gerrard. Dock vill han poängtera att det inte bara är hans kärlek till klubben som fått honom att återvända.

– Det känns som att sluta cirkeln. Jag återvänder till klubben där jag inledde min professionella karriär. Det här är inte ett beslut som har tagits på grund av känslor – det handlar om vad jag kan erbjuda Liverpool, säger Gerrard.

Den forne kaptenen väntas ansluta till klubben i februari och enligt honom kommer det nya uppdraget erbjuda ett bra utbyte av erfarenheter.

– Det här ger mig en bra möjlighet att lära och utveckla mig som tränare, samtidigt som jag erbjuder mina kunskaper, idéer och erfarenheter till unga spelare under en viktig tid i deras karriär.

ANNONS