Patrik Ingelsten.
Patrik Ingelsten.

Gais vann genrepet och förstärker på mitten

ANNONS
|

Med över 150 allsvenska matcher och 15 a-landskamper för Ghana i bagaget är Yussif Chibsah en rutinerad herre. Förra säsongen lämnade han Djurgården för spel i Turkiet, men har nu återvänt till Sverige.

- Jag hade några andra alternativ, men jag tror att Gais är det lag som passar mig bäst. Det är ett stort och intressant lag som borde spela i allsvenskan. Dessutom har laget väldigt bra fans, säger Yussif Chibsah och visar med handen mot publiken som finns på Hjällbovallen för att följa genrepet inför superettan.

Just nu är Chibsah fotskadad och har rehabat i Stockholm, men räknar med att vara spelklar inom några veckor.

ANNONS

- Jag valde att ha rehab i Sverige, eftersom jag litar mer på läkarna här, säger han.

Fotskadan är inget som oroar i Gais-lägret, utan rehaben har gått helt enligt planerna.

- Vi måste bara hitta en bra trappa för hans belastning. Även om vi jättegärna vill se honom spela så fort som möjligt så gäller det att vara kloka, han kommer att vara här hela året, säger Gaistränaren Peo Ljung.

Att få in en spelare som Chibsah precis innan säsongen startar höjer energin i laget och gör att konkurrenssituationen i laget stärks på ett positivt sätt, tycker Ljung.

- Han är en bra personlighet och en spelare som ställer stora krav på sin egen prestation och på sin omgivning. På plan är han en spelare som täcker stora ytor. Det känns jättebra att ha fått in honom i truppen och jag tror att han kommer att passa bra in i Gais, säger Ljung.

Genrepet för Gais del var också den matchen på naturgräs för säsongen. Patrik Ingelsten gjorde båda hemmamålen på Hjällbovallen mot norska Ull/Kisa. Han var nöjd med sin egen insats och tyckte att det kändes bra ute på plan, men fokus var på lagets prestation.

ANNONS

- Det viktigaste är att vi vann och lyckades hålla uppe spelet bra. I första spelar vi riktigt bra, i andra tycker jag att vi håller uppe det helt okej, även om de får ett jäkla skitmål och får lite energi efter det. Men jag tycker att vi kommer tillbaks bra i slutet och har bud på fler mål, så det känns som ett godkänt genrep, säger han efter matchen.

För Ingelstens egen del börjar rollen på plan bli tydlig och han känner sig mer och mer hemma.

- Vi har flyttat upp min position lite mer nu och det känns mycket bättre, säger han.

Han tycker att laget står sig riktigt bra inför premiären mot Varberg den 6 mars, med två segrar och en oavgjord match på de tre senaste.

- Sedan har vi flera spelare som inte var med i dag, bland andra Johan Lundgren, så jag tycker att vi har ett bra utgångsläge, säger han.

ANNONS