Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

BeFunky+Collage.jpg

Gais värvar poängsspelaren – från konkurrenten

Stefan Ilic, 25, är klar för Gais. Den offensive mittfältaren ansluter från Brage där han var senast.

– Det var ett enkelt val, säger han.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den spelskicklige mittfältaren som även kan användas som ytter hade en fin säsong i Brage i division 1. Där blev det nio mål när Ilic var en stark bidragande orsak till att Borlängeklubben tog klivet upp till superettan.

Något spel för Brage i den näst högsta divisionen blir det dock inte för 25-åringen. Under torsdagen blev det officiellt att han nästa säsong tillhör Gais.

– Jag har ju haft Bosko tidigare när vi var i Syrianska. När han hörde av sig var det ett ganska så enkelt val. En stor anledning till att jag valde Gais var Bosko. Gais är även en stor och anrik förening som ska spela i allsvenskan. Och att spela inför deras fans kommer bli en bonus, säger han.

Vad vet du om klubben?

– Jag vet att det är en storklubb. Jag har följt massor av fotboll i olika divisioner och såg Gais första gången när de slog ut Landskrona Bois i kvalet till allsvenskan, då var jag bollkalle i Landskrona, som är min moderklubb.

Läkarundersökningen gjordes under torsdagen och strax därefter var även kontraktet påskrivet – även om han varit "klar" för Gais ett tag.

– Jag var i Brage i nio månader och den klubben hjälpte mig tillbaka till eliten. Jag kommer vara evigt tacksam för det men nu är det ett nytt kapitel i mitt liv. Nu ska jag till Göteborg och spela för Gais. Det var lite känslomässigt jobbigt men jag behövde tänka lite på mig själv och jag tror det här blir det bästa, säger han.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en spelare som sätter laget före jaget, vilket ibland kanske är fel, men jag är sådan. Jag är väldigt osjälvisk och ger alltid hundra procent, en spelare som hatar att förlora. En riktig vinnarskalle.

Nu när du är här, vad ger du er för chanser att nå allsvenskan?

– Det är inte vilka spelare man har på pappret som spelar roll. Det är spelet på plan som avgör och vi ska visa vad vi kan.

Tränare Bosko Orovic gläds över att återförenas med sin tidigare adept.

– Det är en spelare jag har haft koll på under en längre tid. Han har väldigt bra spelförståelse och kan spela på väldigt många olika platser. En spelintelligent, hårt arbetande spelare som har gjort mycket poäng var han än har spelat.

Kontraktet med Stefan Ilic är skrivet på två år.

Läs mer om Gais
Mest läst